Care este numărul de căni de ceai pe care trebuie să le bei zilnic pentru a trăi mai mult

February 2, 2024
149 Views

Deși băutura preferată a oamenilor este cafeaua, oamenii de știință sunt de părere că ceaiul ți-ar putea prelungi viața. Conform unui studiu, trei căni de ceai ar putea încetini procesul de îmbătrânire, relatează Daily Mail.

Oamenii de știință chinezi consideră că beneficiile antiîmbătrânire s-ar putea datora unor compuși puternici prezenți în ceai. De-a lungul timpului, cercetările au indicat faptul că ceaiul negru este bogat în substanțe care pot îmbunătății sănătatea inimii, intestinelor și a creierului.

De asemenea, studiile efectuate pe animale au sugerat că flavonoidele – compus prezent în ceai – ar putea prelungi durata de viață la viermi, muște și chiar șoareci.

Specialiștii de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China, au analizate date de la 5.998 de britanici cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, precum și de la 7.931 de persoane din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani.

Ei au fost întrebați despre consumul de ceai, inclusiv despre tipul de ceai consumat – cum ar fi verde, negru, galben sau oolong (un ceai tradițional chinezesc) – și despre câte cești beau pe zi. Ulterior, oamenii au comparat markerii de îmbătrânire dintre participanți, inclusiv tensiunea arterială, colesterolul și procentul de grăsime corporală, pentru a le calcula vârsta biologică.

Savanții au descoperit că băutorii de ceai „prezentau” tipare care semnalau o îmbătrânire biologică mai lentă. Acești participanți erau „mai degrabă” de sex masculin. Ei consumau alcool și aveau o dietă mai sănătoasă.

„Cele mai puternice beneficii antiîmbătrânire”
În plus, aceștia au fost mai puțin predispuși la insomnii și simptome de anxietate.

Leave A Comment