Muzeul de Artă Cluj-Napoca : Ammar Alnahhas. Pictură. Ianuarie – Februarie 04, 2024

January 22, 2024
103 Views

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada (…) ianuarie – 4 februarie 2024, expoziția personală a artistului Ammar Alnahhas, „Viața”.

Originar din Siria, Ammar Alnahhas este absolventul Facultății de Arte Plastice a Universității din Damasc (2001). La scurt timp după încheierea studiilor, acesta s-a stabilit în România, în 2006, obținând mai apoi, treisprezece ani mai târziu, cetățenia română. Arta sa reflectă într-un mod unic această dualitate a spiritului său, sursele sale de inspirație se compun atât din experiențele din țara natală, cât și din cele trăite pe meleagurile noastre. Stilul său specific și îmbinarea maiestuoasă a culorilor vibrante contribuie la plasarea lui Ammar Alnahhas pe podiumul artiștilor contemporani români.

De-a lungul ultimilor ani, lucrările artistului au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții de grup și expoziții personale, atât în țară, cât și peste hotare, de la Roman până la Damasc, din București până în Kuwait City. Acesta deține calitatea de membru în cadrul mai multor organizații profesionale, dintre care amintim Asociația de Arte Plastice din Siria (din 2003), respectiv Uniunea Artiștilor Plastici din România (din 2021). Printre distincțiile care i-au revenit în decursul carierei sale de până acum se numără premii pentru pictură – Premiul Salonului Vechiului Damasc, 2006 – și pentru sculptură – Premiul Expoziției „Femei Orientale”, 2004 –, cea mai recentă fiind Premiul I, obținut la prima ediție a Bienalei Națională de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș, în 2023.

 

Leave A Comment