Categoria Electronice domina piata romaneasca de e-Commerce, urmata de Fashion (studiu)

July 4, 2023
57 Views

 

Categoria Electronice domină autoritar piaţa de e-Commerce din România, cu 45 de milioane de vizite lunare, la finele lunii mai, la distanţă considerabilă situându-se aria Fashion, ce înregistrează 12,5 milioane de vizite lunare, conform unui studiu realizat de o platformă SaaS bazată pe Inteligenţă Artificială (AI).

Fără eMAG, cel mai mare jucător din categorie, aria de Electronice ar rămâne la conducere cu doar un mic avans şi un total de 13,7 milioane de vizite lunare, arată studiul Aqurate Map 2023.

Potrivit cercetării, traficul generat de e-mail rămâne la un nivel redus, de doar 2% din total în eCommerce-ul autohton, dar s-a dublat ca pondere faţă de 2022. Deşi în 2022 creşterea procentului de trafic plătit era de 24% faţă de 2021, în 2023 evoluţia a fost minoră, iar volumul de trafic plătit s-a stabilizat la o medie de 20% din total.

Conform unui comunicat remis, luni AGERPRES, studiul arată o creştere a calităţii recomandărilor de cumpărare din paginile site-urilor, la nivelul întregii pieţe, cu 16%. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în categoriile Electronice, 43%, Produse pentru copii şi bebeluşi, 31%, şi Casă, 29%.

“Evoluţia este un rezultat al investiţiilor magazinelor online în motoare eficiente de recomandare şi al optimizării paginilor de produs”, precizează autorii studiului.

Categoria ce înregistrează cel mai mare volum de trafic este condusă de eMAG, lider ce are cele mai mari scoruri atât pentru prezenţa digitală, cât şi pentru maturitatea digitală. Urmează, la distanţă, Altex, pe poziţia secundă. În comparaţie cu anul trecut, se observă o creştere a numărului de jucători din cadranul Challengers, dintre care cel mai nou intrat, Vexio.ro, a înlocuitt Media Galaxy. PC Garage şi evoMAG îşi menţin poziţia în cadranul Inovatori.

La categoria Fashion apare un nou concurent, modivo.ro, în timp ce jucătorii de anul trecut şi-au menţinut prezenţa în analiză, cu poziţii uşor diferite intra-categorie.

“Este de remarcat că, în 2023, există cinci lideri, printre care FashionDays, epantofi.ro, About You, bonprix.ro şi Sinsay. O schimbare notabilă este că maturitatea digitală a epantofi.ro propulsează magazinul online din rândul Conservatorilor direct în cadranul Liderilor”, semnalează studiul.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: