Semințele de dovleac – beneficii, proprietăți, rețete

July 4, 2023
62 Views

În sezonul dovleacului, dar nu numai, putem să ne delectăm și cu semințele acestei plante. Semințele de dovleac sunt pline de nutrienți și au o serie de beneficii pentru sănătate.

Semințele de dovleac sunt comestibile, au o formă ovală și plată și se desfac ușor pentru a fi consumate. Nu ar trebui să fie aruncate atunci când sunt scoase din interiorul unui dovleac: pot fi curățate și coapte, fie simple, fie cu condimente, pentru o gustare delicioasă, dar și nutritivă.

Semințele de dovleac: proprietăți

Semințele de dovleac conțin o mulțime de nutrienți utili pentru sănătate. La fel ca nucile, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi nesaturate, inclusiv acizi grași Omega 3. De asemenea, conțin o gamă largă de minerale, inclusiv fier, seleniu, calciu, vitamine din complexul B și beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A.

Mineralele regăsite în cea mai mare pondere în semințele de dovleac sunt magneziul și zincul. O lingură de semințe de dovleac oferă aproape 1 mg de zinc, iar cantitatea zilnică recomandată este de 9,5 mg pentru bărbați și 7 mg pentru femei. De asemenea, o lingură de semințe conține 40 mg magneziu, o sursă importantă ținând cont de cantitatea zilnică recomandată de 300 mg pentru bărbați și 270 mg pentru femei.

Semințele de dovleac: beneficii potențiale
Iată ce e bine să știi despre semințele de dovleac:

Semințele de dovleac, utile pentru hipertensiunea arterială
Fiind o sursă excelentă de magneziu, semințele de dovleac pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ca parte a unei diete sănătoase. Însă este nevoie de mai multe cercetări cu privire la rolul pe care îl joacă magneziul în acest domeniu. De asemenea, conținutul de Omega 3 ajută la scăderea inflamației și susține sănătatea cardiovasculară.

Semințele de dovleac, suport pentru sistemul cardiovascular
Semințele de dovleac au și alte beneficii: sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate, inclusiv acidul alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras Omega 3. Există dovezi științifice potrivit cărora consumul de semințe de dovleac ar putea fi benefic pentru inimă și prevenirea bolilor cardiovasculare, datorită conținutului lor de ALA.

Semințele de dovleac, de folos și pentru diabetici
Un studiu ceva mai vechi a descoperit că semințele de dovleac, împreună cu semințele de in, pot fi de un real ajutor ajutor în prevenirea complicațiilor diabetice, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol. De asemenea, semințele de dovleac au proprietăți hipoglicemice, care ar putea ajuta persoanele cu diabet să gestioneze mai bine nivelul glucozei din sânge.

Semințele de dovleac, potențial remediu pentru insomnie
Magneziul este necesar pentru reglarea normală a somnului. Astfel, consumul de semințe de dovleac, care sunt o sursă bună de magneziu, seara, ca gustare, poate ajuta la îmbunătățirea somnului.

Semințele de dovleac susțin și sănătatea vezicii urinare

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: