Spectacolele finalului de săptămână la Teatrul de Păpuși „Puck”

February 10, 2023
541 Views

Micii spectatori clujeni sunt așteptați în acest weekend la Teatrul „Puck” să urmărească două spectacole îndrăgite. Este vorba de „PlümPlüm kalandjai /„Aventurile lui PlümPlüm”, (sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11) și „ Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm (duminică, 12 februarie, de la 11 și 12.30).

 

La sediul Teatrului de Păpuși „Puck” (str. I. C. Brătianu, nr. 23) este programat, pentru sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11, spectacolul „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga.

Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind prezentate cu nuanțe de umor absurd.

 

În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.

 

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

 

„Iubirea dintre frați este protejată de o lume sacră”

De asemenea, duminică, 12 februarie, va fi prezentat pe aceeași scenă, de la orele 11 și 12.30, spectacolul „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga. 

Mesajul poveștii este acela că solidaritatea și iubirea pot să învingă forțele malefice.

„Iubirea dintre frați este protejată de o lume sacră, iar încercările prin care trec îi ajută să se regăsească. Fiecare intervine salvator atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya.

Scenariul spectacolul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Ramona Atănăsoaie/Adina Ungur, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Ștefan.

Spectacolul durează aproximativ 55 de minute, va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacolul „ Hänsel și Gretel” va avea o reprezentație la sediul Teatrului „Puck” și marți, 14 februarie, de la ora 17.

Spectacole pentru copii la sediu și la Cinema Dacia

Săptămâna a început la Teatrul „Puck” cu spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, care a avut reprezentații la sediul instituției atât luni, 6 februarie, cât și marți, 7 februarie. De asemenea, spectacolul „Motanul încălțat” a fost prezentat la Cinema „Dacia” miercuri, 8 februarie, și joi, 9 februarie. La sediul instituției a mai avut loc miercuri, 8 februarie, spectacolul „Poveste de iarnă”.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment