Paprikajancsi și Crăiasa Zăpezii, eroii finalului de săptămână la Teatrul „Puck”

Pentru acest final de săptămână, artiștii Teatrului „Puck” le-au  pregătit celor mici două spectacole speciale. Este vorba de  „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui  Vadas László (sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 11) și „Crăiasa  Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu (duminică, 13 martie, de la  ora 12.30).
Inspirat din povești tradiționale maghiare, spectacolul „Aventurile  lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas  László, este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor.
Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea  lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un  personaj foarte popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest  spectacol are de-a face cu provocări nemaiauzite. Cei doi actori din  distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10  roluri.
Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.  Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.
Programul nostru din acest weekend va suferi o schimbare duminică, 13  martie 2022. Mai exact, va avea loc un singur spectacol, de la ora  12.30. Cei care au făcut rezervări pentru reprezentația de la ora 11,  vor fi redirecționați pentru ora 12.30.
Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre  prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe  care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba  devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în  devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de  copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori  cu publicul.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar  scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie,  Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu  Lărgeanu.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă  recomandată este de patru ani.
Pe parcursul acestei săptămâni, artiștii Teatrului „Puck” le-au mai  prezentat micilor spectatori clujeni la sediul instituției  reprezentații ca „Lupul Interzis”, în regia lui Radu Dinulescu (luni,  7 martie, miercuri, 9 martie și joi, 10 martie), „Povestea celor trei  veverițe”, în regia Danei Bonțidean (marți, 8 martie și miercuri, 9  martie). De asemenea, artiștii secției maghiare a Teatrului „Puck” au  prezentat spectacolul „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”,  după Frații Grimm, în regia lui Rumi László la Veszprém (Ungaria).

Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de  Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei  pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru  preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic  de 10 lei.
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.
Accesul se face în continuare după o rezervare prealabilă. Rezervările  pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând  linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate,  spectatorii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca sunt rugați să  poarte mască de protecție în sala de spectacole, din grijă pentru ei  și cei din jur.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în  subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde  peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară,  precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al  Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri  de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană  este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele  importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul  Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: