Iubirea, suspansul, muzica și baletul se împletesc în luna noiembrie pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca!

November 11, 2021
289 Views

“Fie că vorbim despre povestea de dragoste a Ameliei din opera Bal mascat de Giuseppe Verdi, prinsă între iubirile a doi bărbați, sau Nemorino și Adina din Elixirul dragostei, scrisă de Gaetano Donizetti, în luna noiembrie iubirea va pluti pe scena Operei. Iar pentru că tonul efervescent al baletului Zorba de Mikis Theodorakis și Lorca Massine a fost mereu atât de îndrăgit, Opera invită publicul să revadă faimosul spectacol de balet în finalul lunii.

Ce vor oferi aceste spectacole? Bal mascat, prezentat vineri, 12 noiembrie, impresionează printr-o poveste medievală plină de pasiune și intrigi, în care onoarea și prietenia sunt lucruri sfinte, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump! Drama și suspansul continuă duminică, 21 noiembrie, în acțiunea operei Elixirul dragostei, a cărei profunzime rezidă în modul lui Nemorino de a-și demonstra dragostea prin compromis, fericitul deznodământ datorându-se poțiunii miraculoase – elixirul. Cât despre Zorba, acesta va aduce din nou pe scenă bucuria vieții, a iubirii și a dansului, duminică, 28 noiembrie, într-o reprezentație care ne va aminti întocmai esențialul și frumos vieții!

Așadar, artiștii Operei invită publicul luna aceasta la trei spectacole de neratat, care se vor desfășura începând cu ora 18:00 în Sala Mare. Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00 respectiv 14:00 – 17:00.”

! Siguranța publicului, a artiștilor și întregului personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este prioritară, astfel că fiecare eveniment va respecta cu atenție toate normele și recomandările prevăzute de lege cu privire la situația pandemică.

Foto : Nicu Cherciu

Leave A Comment

%d bloggers like this: