Muzeul de Arta Cluj-Napoca : Sorin Scurtulescu. Picturi italiene

September 5, 2021
568 Views

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziția Picturi italiene, care cuprinde lucrări ale artistului vizual Sorin Scurtulescu.

Expoziția va fi deschisă în perioada 8 – 26 septembrie 2021.

Vernisajul va avea loc miercuri, 8 septembrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Expoziția este dedicată curatorului Alan Jones care a încetat din viață pe data de 21 august 2021 la Veneția.
Picturi italiene este o expoziție care conține 36 dintre picturile realizate de Sorin Scurtulescu în plein air la Roma, Venezia, Milano, folosind tehnica clasică a uleiului pe pânză.

„Sorin Scurtulescu vede pentru a picta și pictează pentru a vedea. Grădinile din multe orașe îl așteaptă: Istanbul, Oaxaca, Ravenna, Kyoto, Cordoba, Rangoon. Focuri și scântei de artificii ale viitorului, în timp și anotimp.” Alan Jones
Sorin Scurtulescu este artist vizual român.

A participat la 15 expoziții personale, 33 expoziții alături de grupul Noima, 45 expoziții de grup. Este membru fondator al grupului Noima din anul 2003, iar din anul 2015 este reprezentat de galeria Vieneză 12-14 Contemporary și Galleria 28 de la Timișoara. Trăiește în Timișoara.

Alan Jones (08.10.1949, Washington – 21.08.2021, Veneția) este un poet american și cronicar de artă.
În 1971, a luat prânzul cu Basil Bunting la Victoria, British Columbia, după ce a locuit în Paris și în Italia s-a reîntors la New York, unde a frecventat compania artiștilor timp de cincisprezece ani. El scrie, cu precădere, la intersecția dintre poezie și pictură.

Expoziția Picturi italiene este organizată în colaborare cu Consiliului Județean Cluj, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, Asociația Eleon, Galleria 28 și Grupul Noima.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 – 26 septembrie 2021, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv.

Leave A Comment

%d bloggers like this: