Medic cardiolog, 10 sfaturi pentru o viaţă mai bună: „Ai grijă ce mănânci, fă mişcare, hidratează-te bine”

September 5, 2021
388 Views

businessman drawing heart and chart heartbeat

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a făcut o listă cu 10 sfaturi pentru o viaţă mai bună. Printre cele mai importante sunt somnul, alimentaţia, mişcarea şi hidratarea. „Construieşte obiceiuri bune şi sănătoase”, este concluzia medicului.

Dr. Vasi Rădulescu este medic cardiolog, autor de cărţi care popularizează educaţia pentru sănătate în rândul adulţilor şi copiilor. Medicul este renumit deoarece face de aproape zece ani educaţie pentru sănătate, explicând pe înţelesul tuturor cum funcţionează corpul uman, cum să avem grijă de el, dar şi cum să prevenim majoritatea afecţiunilor.

„10 sfaturi de la mine pentru tine, ca să duci o viaţă mai bună:

1. Fă prioritate din somn. Ai grijă să dormi bine, destul, în fiecare zi. Nu conştientizezi cât de mult te poate influenţa în rău privarea de somn.
2. Dacă suferi de depresie, fă tot posibilul să ieşi din ea. Repară-i cauzele, dacă le ştii. Apelează la terapeut. Sau la medici. Stând cu ea, creşti riscurile pentru orice boală. Şi duci o viaţă plină de suferinţă.
3. Investeşte cel mai mult în dezvoltarea ta. Descoperă-te, cultivă-te, iubeşte-te, citeşte, călătoreşte, iubeşte.
4. Nu da banii pe toate prostiile. E bine să faci bani, dar ai grijă să deţii o educaţie financiară şi să nu-i risipeşti pe lucruri care nu-ţi sporesc valoarea.
5. Numără până la 5 şi treci la treabă!
6. Nu-ţi pierde timpul în conflicte inutile pe platforme sociale. Ai la îndemână unfriend, delete, block. Mergi mai departe.
7. Ai grijă ce mănânci, fă mişcare, hidratează-te bine, stai la soare un pic.
8. Cheia pentru longevitate şi trai bun este… plasarea frumoasă lângă alţi oameni. Suntem fiinţe profund sociale.
9. Stai măcar zece minute pe zi în linişte, doar tu cu tine. Meditează, respiră adânc, controlează-ţi gândurile.
10. Ceea ce faci zilnic se traduce în ce faci toată viaţa. Construieşte obiceiuri bune şi sănătoase”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Foto : garibaldimedical.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: