Plan de slăbit cu 3 reguli simple. Slăbește 2 kilograme pe săptămână fără efort

June 10, 2021
265 Views

Un plan de slăbit este indispensabil atunci când vrei să scapi de excesul ponderal. Vestea bună este că ți-am pregătit un ghid detaliat, dar ușor de ținut minte, care să te ajute să te ții de dietă. Astfel, vei slăbi rapid și sănătos, fără să te înfometezi.
Acest plan de slăbit are doar 3 reguli simple: 1) mai puțini carbohidrați rafinați, 2) mai multe proteine, grăsimi, fibre, 3) mai multă mișcare.

Le detaliem pe fiecare în parte în cele ce urmează. La final, vei constata că nu trebuie să mănânci doar piept de pui cu salată ca să slăbești. Din contră, îți punem la dispoziție alimente diverse, gustoase, astfel încât să nu te plictisești ținând regimul de slăbire. Mai mult, s-ar putea să devină un regim de menținere sau chiar un stil de viață.

Plan de slăbit: regula 1 – limitează cantitatea de carbohidrați rafinați
Prima regulă de care trebuie să ții cont când vrei să slăbești este să reduci drastic cantitatea de carbohidrați „răi” și să îi înlocuiești cu carbohidrați „buni”. Astfel, metabolismul va arde mai eficient grăsimile, pofta de mâncare este mai redusă, iar digestia, mult îmbunătățită.
Exemple de carbohidrați „răi”:

Sucuri, gogoși, prăjituri, ciocolată, siropuri, chipsuri, biscuiți, napolitane, cartofi prăjiți, orez alb, pâine albă, paste
Exemple de carbohidrați „buni”:

Pâine și paste integrale, hrișcă, fasole, linte, mazăre, orez brun, legume, fructe, quinoa, ovăz, orz, porumb, cartofi dulci, năut, iaurt grecesc, amarant, nuci, semințe

Plan de slăbit: regula 2 – consumă mai multe proteine, grăsimi, fibre
O farfurie corectă, indiferent de ora la care mănânci, trebuie să conțină: proteine, grăsime, fibre, carbohidrați complecși sau „buni”.

Proteinele ajută la dezvoltarea și menținerea masei musculare, ajută la menținerea senzației de sațietate și țin la distanță pofta de dulce.

Surse de proteine de calitate:

Carne de pui, curcan, vită, pește, fructe de mare, soia, ouă, brânză de vaci, iaurt, migdale, nuci, fistic, alune de pădure, semințe de dovleac, ovăz, tofu, fasole, linte, quinoa, lapte de soia
Grăsimile sunt necesare și importante pentru sănătate, dar și pentru scăderea în greutate. Ele sunt o sursă importantă de energie, contribuie la menținerea echilibrului hormonal, ajută la reglarea nivelului de colesterol „bun” HDL și sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Surse de grăsimi sănătoase:

Ulei de măsline, avocado, semințe de susan și dovleac, pește gras (somon, păstrăv, hering, ton, macrou), semințe de in, nuci, fistic, alune de pădure, nuca de cocos.
Fibrele ajută la echilibrarea tranzitului intestinal, previn constipație, te ajută să te simți sătul mai mult timp, mențin nivelul normal al glicemiei și colesterolului și sprijină procesul de scădere în greutate.

Surse de fibre:

Varză, conopidă, sfeclă, morcovi, ovăz, secară, orz, cartofi, semințe de in, fasole, mazăre, soia, tărâțe de porumb, de orez, linte, chia, citrice, fructe de pădure, mere, broccoli, fasole verde, pere, orez brun, pâine integrală

Plan de slăbit: regula 3 – fă mai multă mișcare

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: