Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, 𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐄.𝐒. 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐧𝐠𝐚, 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐈𝐬𝐫𝐚𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István a primit marți, 9 martie a.c., vizita Ambasadorului Statului Israel în România, Excelența Sa, domnul David Saranga.
În cadrul întâlnirii, oficialul străin a împărtășit din experiența Israelului în ceea ce privește gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19, menționând că statul evreu are o campanie de vaccinare eficientă care a dus la scăderea numărului de persoane infectate precum și la deschiderea pieței și a societății.
Pe parcursului vizitei, Excelenței Sale i-au fost prezentate unele dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanitar aflate în derulare la nivelul forului administrativ județean, respectiv Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant. În acest sens, domnul Vákár a punctat stadiile în care se află fiecare dintre aceste proiecte și sursele de finanțare, accentuând importanța lor pentru județ și întreaga țară.
În contextul în care Clujul a devenit un hub al serviciilor medicale, deservind pacienți care provin atât din Transilvania, cât și din zona extracarpatică, s-a discutat și despre edificarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj, unitate medicală ce va deservi regiunea de nord-vest a țării și va dispune de o tehnologie avansată, urmând a fi asigurate servicii medicale la cele mai înalte standarde.
𝐕𝐚́𝐤𝐚́𝐫 𝐈𝐬𝐭𝐯𝐚́𝐧, 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐴𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎 𝑛𝑢 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑎 𝑛𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒, 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑜 𝑑𝑜𝑣𝑎𝑑𝑎 𝑖𝑛 𝑝𝑙𝑢𝑠 𝑎 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎 𝑢𝑛 𝑝𝑢𝑛𝑐𝑡 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑖𝑛𝑖 𝑠𝑖 𝑝𝑜𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖. 𝐼𝑚𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠𝑐 𝑐𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑐𝑢𝑡𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒 𝑠𝑎 𝑎𝑖𝑏𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑚𝑏𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖 𝑠𝑖 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑟𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑧𝑒 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑒𝑛𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑟𝑒𝑐𝑖𝑝𝑟𝑜𝑐 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑡𝑎𝑗𝑜𝑎𝑠𝑒.”
Oficialul israelian a manifestat un interes deosebit în ceea ce priveşte efectele pandemiei asupra economiei județului, stadiul procesului de vaccinare și investițiile din domeniul medico-sanitar.
În final, reprezentanţii celor două părţi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte de interes comun, în special în domeniul tehnologiei și cel cultural.

Leave A Comment

%d bloggers like this: