7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

April 18, 2024
69 Views

Solicitarea unui credit poate fi un moment complicat pentru orice persoană, în special în 2024. Dincolo de presiunea asociată cu achitarea datoriilor, întregul proces de aplicare și obținere a unui împrumut implică un stres suplimentar. Chiar și așa, creditul rămâne o variantă de încredere pentru români. Transparența condițiilor și flexibilitatea opțiunilor de rambursare sunt câteva dintre avantajele observate de aceștia. De asemenea, soluțiile de creditare 100% online ies în evidență prin procesul simplu de acordare și aprobarea rapidă, ce se traduc într-o accesibilitate sporită.

Acestea sunt o parte dintre concluziile unui sondaj iVOX pe un eșantion de 1.044 de respondenți, realizat la comanda Provident, pe tema percepției românilor față de produsele de creditare.

Totodată, 43% dintre români se simt anxioși și stresați atunci când își dau seama că au nevoie de un împrumut. La polul opus, 37% dintre respondenți susțin că se simt optimiști cu privire la faptul că pot accesa o soluție financiară pentru a-și rezolva o problemă. În același timp, aproape 7 din 10 respondenți sunt de părere că este mai puțin stresant să ia un credit 100% online decât unul tradițional.

„Situațiile neprevăzute pot reprezenta o sursă de stres, iar gestionarea eficientă a resurselor financiare este esențială pentru a naviga printre provocările de zi de zi. În contextul în care multe dintre activitățile pe care le desfășurăm s-au mutat în mediul online, oamenii simt că soluțiile digitale răspund mai bine nevoilor lor. Astfel, facem un pas în plus înspre consolidarea angajamentului nostru de a le oferi românilor acces la soluții financiare accesibile și integrăm în portofoliul nostru de servicii ProviOnline, primul credit 100% online, care oferă un sprijin corect, rapid și sigur,” a declarat Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

Același sondaj arată și că investițiile în educație și locuință sunt văzute ca principalele oportunități oferite de accesarea unui credit (29,98% dintre respondenți), pe lângă evidentul avantaj al accesului la fonduri suplimentare, beneficiu indicat de 68% dintre români.

Rata dobânzii: cea mai mare sursă de îngrijorare în procesul de creditare

Atunci când sunt în situația de a lua un credit, pentru români, cea mai mare sursă de îngrijorare este reprezentată de rata dobânzii (59% dintre respondenți). De asemenea, oamenii sunt stresați și de faptul că trebuie să justifice veniturile pe care le au, iar cei care s-au retras din activitate simt că statutul de pensionar este o sursă de stres.

Deplasarea de acasă pentru contractarea unui credit: o sursă de disconfort

……

Leave A Comment