Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când mâncăm nuci în fiecare zi. Explicațiile nutriționiștilor

November 19, 2023
37 Views

Cu siguranță toată lumea a auzit că nucile sunt sănătoase. Indiferent de tipul acestora – nuci, migdale, fistic, caju, nuci pecan – fiecare tip de nucă este plin de nutrienți. În general, nucile oferă fibre, proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce le face să fie gustări sățioase și sățioase. Dincolo de asta, celelalte beneficii ale nucilor provin din vitaminele puternice, mineralele și compușii vegetali naturali pe care aceste gustări îi poartă.

Veți constata că toate nucile conțin, în general, vitamine și compuși similari, dar unele au niveluri mai ridicate de anumite vitamine și compuși, notează eatthis.com. De exemplu, migdalele au cea mai mare cantitate de vitamina E, chiar dacă nucile de Brazilia și caju au și ele niveluri ridicate. De asemenea, veți descoperi că nucile, nucile de macadamia, nucile pecan și nucile braziliene au cele mai mari concentrații de grăsimi sănătoase.

Nucile oferă un plus de antioxidanți

Când consumăm nuci, organismul nostru are parte de un impuls de antioxidanți.

De exemplu, „Un studiu realizat de Universitatea Cornell și publicat în revista Nutrients a constatat că fisticul are o capacitate antioxidantă ridicată”, spune Lauren Manaker. „De fapt, capacitatea antioxidantă a fisticului rivalizează cu cea a alimentelor populare care conțin antioxidanți, inclusiv afinele, rodiile, cireșele și vinul roșu”

Manaker adaugă că „Alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la protejarea celulelor sănătoase de daunele provocate de radicalii liberi din organism”.

Cantitate mare de substanțe nutritive

Nucile vă pot ajuta să obțineți mai multe substanțe nutritive pe parcursul zilei, un lucru pe care mulți experți spun că americanii nu-l au.

„Actualele Ghiduri dietetice indică faptul că aportul inadecvat de alimente dense în nutrienți, cum ar fi alimentele pe bază de plante provenite din fructe, legume, nuci și leguminoase, a dus la un consum insuficient al unor nutrienți, inclusiv al fibrelor”, spune Manaker.

Pentru mulți oameni, adăugarea de nuci în dieta zilnică ar face minuni pentru aportul de nutrienți.

„Într-un studiu publicat în Nutrients, cercetătorii au examinat potențialele beneficii ale aportului de nutrienți și ale calității alimentației în cazul înlocuirii unei părți din carne în alimentație cu nuci”, spune Manaker.

S-a constatat că „încorporarea nucilor în dietă a îmbunătățit profilul nutritiv general, inclusiv creșterea aportului de acizi grași omega-3, fibre și mai multe vitamine și minerale, cu scăderi semnificative ale colesterolului și vitaminei B12”, adaugă Manaker. „În mod notabil, studiul a constatat că înlocuirea a doar 15% din consumul de carne cu nuci a fost suficientă pentru a obține aceste beneficii”.

Îmbunătățirea sănătății creierului

Potrivit nutriționistului Trista Best, consumul de nuci ca parte obișnuită a dietei poate contribui la o mai bună sănătate a creierului și poate reduce riscul de declin cognitiv.

„Nucile sunt benefice pentru sănătatea creierului, deoarece sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, care pot ajuta la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și de inflamație”, spune Best. „Nucile sunt o sursă bună de diverse minerale, cum ar fi magneziul și zincul, care joacă un rol în funcția cognitivă și în memorie”.

Toate nucile au niveluri diferite ale acestor nutrienți. De exemplu, nucile au cea mai mare concentrație de acizi grași omega-3, în timp ce migdalele și nucile braziliene sunt de obicei cele mai bogate în vitamina E.

Stare de spirit mai bună

Leave A Comment

%d bloggers like this: