Suma maximă pe care o poți scoate de la bancomat într-o zi. Cum să retragi bani fără comision

November 19, 2023
188 Views

Românii care au carduri la bancă știu că pot retrage o anumită sumă de bani pe zi. Dar ce se întâmplă dacă într-o zi ai nevoie de mai mulți bani pe care să îi scoți din propriul cont? Ce comisioane ți se percep în funcție de bancă și cum să faci să le eviți.

Ce sumă poți scoate de la bancomat într-o zi în funcție de bancă
S-ar putea ca într-o zi să ai nevoie de o sumă mare de bani pe care să o scoți din contul tău, însă lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par.

În teorie, contul tău și banii din el îți aparțin și poți face oricând orice vrei cu ei, însă banca are câteva condiții cu care ai fost de acord atunci când ți-ai creat contul.

Dacă nu ai citit tot ce ai semnat, atunci probabil că vei fi revoltat să afli că nu poți să scoți decât o anumită sumă maximă de la bancomat, chiar dacă contul tău dispune de sume mai mari.
Majoritatea băncilor au o sumă maximă de 3.000 sau 5.000 de lei pe care titularul contului o poate retrage de la bancomat.

Această limită poate fi extinsă de către proprietarul contului oricând. Unele bănci acceptă ca acest lucru să fie făcut printr-un apel telefonic, prin aplicația digitală a băncii, însă alte instituții bancare vor prezența fizică a titularului băncii pentru a modifica această limită.

Câți bani poți să scoți de la bancomat dacă ai cont la Banca Transilvania
Clienții Băncii Transilvania trebuie să știe că pot retrage de la bancomate cel mult 5.000 de lei pe zi.

Pentru a retrage o sumă mai mare, trebuie să îți mărești limita și poți face acest lucru telefonând la serviciul cu clienți al băncii sau direct din aplicație.

Chiar și așa, limita maximă pe care o poți retrage odată ce ai mărit pragul este de 9.000 de lei într-o zi.

Clienții băncii care vor să retragă sume mai mari de 9.000 de lei trebuie să se prezinte fizic într-o sucursală pentru a putea face acest lucru.

Ca să îți modifici limita de tranzacționare trebuie să deschizi aplicația și să selectezi cardul pentru care vrei să faci modificarea, dacă ai mai multe, apoi apeși pe butonul Setări din colțul dreapta sus și apeși pe opțiunea „limite pentru tranzacții cu cardul”.

De aici selectezi limita, o modifici și confirmi.

Dacă nu vrei prin aplicație, poți suna la numărul 0264.308.000 și accesezi linkul primit prin SMS. Apoi selectezi opțiunea modificare limitare card din meniul principal și schimbi limita pentru cardul dorit.

Câți bani poți să scoți de la bancomat dacă ai cont la BCR
Clienții BCR pot să retragă doar 3.000 de lei pe zi de la bancomat. Pragul poate fi extins la suma de 10.000 de lei.

Totuși, trebuie să știi că depinde de tipul de card pe care îl ai. Dacă ai un card standard BCR, poți retrage 3.000 de lei pe zi, dacă deții un card Gold, poți retrage 5.000 de lei zi, dacă ai un card Platinum poți retrage 7.000 de lei pe zi, iar dacă deții un card Private Banking poți retrage 10.000 de lei pe zi.

Limita de card poate fi modificată prin pachetul de cont George sau printr-un telefon la Contact Center.

De altfel, trebuie să știi că atunci când modifici limita de retragere a sumei de la ATM pe zi vei fi taxat cu 5 lei.

Clienții BCR pot retrage bani și de la ghișeul băncii, însă suma trebuie să fie mai mare de 50.000 de lei, ca să nu plătești un comision de 2% pentru suma retrasă.

De aceea, cel mai bine este să retragi de la bancomatele BCR, ca să scapi de comision. Cu pachetul de cont George poți scoate bani și de la alte bancomate fără comisioane.

Câți bani poți să scoți de la bancomat dacă ai cont la BRD
Clienții BRD au impuse limite în funcție de cardul pe care îl dețin. Un card BRD ISIC destinat tinerilor cu vârsta de peste 14 ani înscriși într-o formă de învățământ acreditată, limita de retragere este de 2.000 de lei pe zi și un număr maxim de 10 retrageri.

Comercianții pot retrage 6.000 de lei pe zi și au voie la 15 tranzacții. Pentru clienții Visa Electron, limita tranzacției zilnice este de 4.000 de lei, iar pentru cei care au Mastercard Standard, limita este e 7.000 de lei.

Clienții BRD care vor să scoată o sumă mai mare, trebuie să se prezinte la ghișeul oricărei sucursale a băncii. Dacă suma depășește 2.000 de euro sau 10.000 de lei, e nevoie de o programare făcută cu 24 de ore înainte.

……

Leave A Comment