Angajatii prefera munca hibrida, iar acest lucru afecteaza piata cladirilor de birouri (analiza)

June 23, 2023
82 Views

Angajaţii nu mai doresc să lucreze doar de la birou, munca hibridă capătă tot mai multă importanţă, iar acest lucru pune sub presiune sectorul imobiliar comercial, şi în special pe cel al spaţiilor de birouri, potrivit unui analize realizate de o platformă de investiţii.

“Un studiu comparativ făcut în 27 de ţări a ajuns la concluzia că angajatorii din aceste ţări au dorit ca angajaţii să se întoarcă la birou mai multe zile pe săptămână decât ar fi preferat aceştia. De asemenea, studiile au relevat că, după pandemie, companiile au trecut la un model hibrid care le cere angajaţilor să lucreze 2-3 zile pe săptămână de la birou. Disponibilitatea acestei oportunităţi variază în funcţie de industria specifică în care se află compania.”, arată analiza eToro.

Potrivit sursei citate, companiile din domeniul tehnologiei sunt mai flexibile, în timp ce restaurantele, serviciile de alimentaţie publică şi fabricile necesită o prezenţă totală la birou.

De asemenea, companiile mici, sub 500 de angajaţi, sunt mai flexibile în ceea ce priveşte prezenţa la birou decât cele mai mari, beneficiind astfel de cheltuieli mai mici cu spaţiul de birou şi utilităţile.

“Această situaţie a dus la un grad de ocupare scăzut al spaţiilor de birouri, ceea ce înseamnă că mai puţini angajaţi populează spaţiul închiriat. În Europa, gradul de ocupare al spaţiului de birouri a început să urce de la 43% la 55%, dar este sub media de 70% de dinaintea pandemiei. Angajaţii preferă să vină la birou în mijlocul săptămânii, gradul mediu de ocupare al birourilor fiind mai ridicat marţea (63%), miercurea (62%) şi joia (62%)”, se mai precizează în comunicat.

…..

Foto : www.spatii-de-birouri.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: