„Mișcarea este medicament!” Ce se întâmplă cu inima după doar 20 de minute de mers pe jos

June 21, 2023
126 Views

Mersul pe jos menține sistemul cardiovascular sănătos! Și, potrivit experților, o plimbare de doar 20 de minute pe zi este benefică în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Pentru vârstnici, douăzeci de minute de exerciții moderate până la intense pe zi pot preveni cel mai bine bolile cardiace majore, inclusiv insuficiența cardiacă, la vârste înaintate, potrivit unei cercetări publicate în revista de specialitate Heart.

Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână, adică aproximativ 20 de minute de mișcare pe zi. Însă, doar 1 din 4 adulți reușesc să atingă acest obiectiv, potrivit statisticilor AHA.

„O plimbare scurtă pe zi te ajută să ajungi la cele 150 de minute de mișcare săptămânală. Și tot ce trebuie să faci e să parchezi puțin mai departe de intrarea în magazin sau să cobori cu o stație mai devreme și să-ți continui drumul pe jos până la destinație”, a exemplificat dr. Gerald Jerome, cercetător și profesor la Universitatea Towson.

Ce efecte are mersul pe jos asupra inimii
Mersul pe jos are mai multe beneficii pentru sănătatea inimii, cum ar fi:

-Creșterea forței mușchilor, inclusiv de la nivelul inimii,
-Îmbunătățirea funcției pulmonare,
-Scăderea tensiunii arteriale,
-Scăderea colesterolului,
-Scăderea glicemiei,
-Scăderea trigliceridelor,
-Scăderea proteinei C-reactive, o proteină inflamatorie care crește în cazul afecțiunilor cronice,
-Reducerea riscului de atac de cord și boli de inimă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: