Cele mai bune ceaiuri pentru îmbunătățirea memoriei

May 24, 2023
79 Views

Există câteva plante care și-au dovedit eficiența în susținerea memoriei și pot fi consumate atât într-un stil de viață sănătos, cât și în perioadele aglomerate cu multe sarcini de îndeplinit sau în cele de dinaintea examenelor. Ceaiurile din plante îți pot fi de folos, ajutându-te să-ți recapeți concentrarea și să-ți îmbunătățești memoria.

Ginkgo biloba îmbunătățește funcțiile cognitive
Ginkgo biloba este o plantă apreciată de mii de ani în medicina tradițională chineză, mai ales ca tratament preventiv pentru demență. De asemenea, conține numeroase flavonoide și poate fi de ajutor pentru îmbunătățirea memoriei. Poți cumpăra ceai de ginkgo biloba de la plafar sau îl poți prepara acasă, folosind o linguriță de frunze uscate de plantă la 250 de ml de apă fierbinte. Lași la infuzat 10 minute și consumi. Atenție! Preparatele pe bază de ginkgo biloba sunt interzise gravidelor și femeilor care alăptează, cât și persoanelor care suferă tulburări de coagulare a sângelui. De asemenea, ginkgo biloba poate interacționa cu unele antidepresive, antihipertensive sau cu anumite contraceptive orale.

Gingsengul stimulează energia și memoria
Originar din America de Nord și Asia, gingsengul este recunoscut pentru creșterea energiei, susținerea sistemului imunitar și a memoriei. Studiile arată că gingsengul poate întârzia declinul cognitiv și poate reduce riscul de a dezvolta demență, în cazul vârstnicilor. Ceaiul de gingseng îl găsești la plafar sau în magzinele cu specific naturist. Poți bea 1,2 căni pe zi, potrivit drugs.com. Gingsengul nu este recomandat femeilor gravide, celor care alăptează și copiilor. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele anticoagulante, informează healthline.com.

Rozmarinul are multiple beneficii, printre care și îmbunătățirea memoriei
Plantă perenă, originară din regiunile mediteraneene, rozmarinul este recunoscut atât pentru mirosul și aroma inconfundabilă, cât și pentru efectele sale benefice. Printre proprietățile plantei, se remarcă proprietățile antispastice, antireumatice, antifungice, antidepresive, diuretice și antistres. De asemenea, studiile arată că ceaiul de rozmarin îmbunătățește funcțiile creierului și îmbunătățește memoria pe termen lung. De altfel, ceaiul de rozmarin conține acid carnosic, un compus care ajută la echilibrarea microflorei intestinale. Ceaiul de rozmarin se poate prepara în casă, dintr-un vârf de linguriță de rozmarin uscat la 250 ml de apă clocotită. Se pot bea până la 3 căni pe zi. Atenție! Rozmarinul este contraindicat celor care suferă de boala Crohn, endometrioză sau constipație. De asemenea, preparatele pe bază de rozmarin nu sunt indicate gravidelor și femeilor care alăptează.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: