BROADWAY CLASSICS, SELECȚII DIN MUSICALURI, MARȚI, 21 FEBRUARIE 2023, ORA 19:00, BNR CLUJ (PIAȚA UNIRII 7)

February 20, 2023
169 Views

“Cluj Chamber Music Festival, aflat la prima ediție, va aduce în atenția publicului clujean un gen muzical ce a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate forme de muzică clasică: Muzica de cameră!

Prin partituri scrise pentru un grup mic de instrumente și voce, muzica de cameră s-a deosebit dintotdeauna prin caracterului său special, cordial și intim. Puterea muzicii constă tocmai în exprimarea unor emoții, iar muzica de cameră reușește să transmită aceste emoții într-un mod unic!

Desfășurat în deosebita sală a Băncii Naționale Române din Cluj, Festivalul propune o serie de recitaluri, desfășurate în perioada 20-23 februarie, susținute atât de artiști ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca, cât și de invitați speciali din domeniu.

Luni, 20 februarie, tenorul invitat Daniel Magdal, acompaniat la pian de Alexandru Burcă, propun o seară de romanțe, cu un program muzical ce va titra o serie de partituri scrise de compozitori precum Ionel Fernic, Marin Ionescu, Emanoil Drossino, Dumitru Mihăilescu-Toscani sau Iosif Paschill. Poezii lirice sentimentale cu titluri sugestive promit o atmosferă plină de emoție: Dragoste, poveste veche; Te-aștept pe-același drum; Am adormit gândind la tine sau Îți mai aduci aminte doamnă? sunt doar câteva dintre lucrările propuse.

Marți, 21 februarie, soprana invitată Lorena Puican, tenorul Cristian Mogoșan alături de pianistul Ovidiu Lup, vă invită să pătrundeți în atmosfera newyorkeză a teatrelor profesioniste de pe Broadway, Manhattan, readucând la viață magia musicalului. Fiind întotdeauna spectaculos și interesant pentru publicul larg, musicalul aparține acelor genuri care sunt recunoscute și adorate cu pasiune. Programul Recitalului propune o selecție din cele mai celebre titluri ale genului, care promit o seară memorabilă, în cadrul unui Festival de excepție la nivel național!

Vă invităm, așadar, să luați parte la o seară memorabilă, în cadrul unui Festival de excepție la nivel național!”

Foto : captura, operacluj.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: