Aceste alimente curăţă corpul de toxine!

February 20, 2023
188 Views

În vreme ce nu există alimente minune pentru a „mătura“ toxinele din corp, unele obiceiuri alimentare susţin buna funcţionare a proceselor sau organelor implicate în eliminarea deşeurilor din organism.

Mai ales după mesele îmbelşugate, este bine să ai o perioadă de cel mult o săptămână în care să „cureţi” pe interior organismul. Medicul nutriţionist Caroline Le Marchand-Duros citat de journaldesfemmes.fr recomandă „o cură de 4-8 zile, de maximum 2 ori pe an” de astfel de detoxifiere. O depăşire a acestei perioade poate induce carenţe de vitamine, minerale sau alte nutrimente de care organismul are nevoie. Cura de detoxifiere nu este recomandată copiilor, gravidelor, persoanelor cu boli digestive sau suferind de cancer şi nici celor cu deficienţe nutriţionale. Pentru a fi sigur că nu te expui unor eventuale probleme de sănătate, poţi cere acordul unui medic nutriţionist. Totodată, nu te baza pe produsele sau suplimentele care promit detoxificarea sau, cel puţin, cere acordul unui specialist.

De ce să consumi apă cu lămâie

Un obicei pe care este bine să îl adopţi este să consumi apă cu lămâie dimineaţa sau în oricare alt moment al zilei. Beneficiile nu sunt de neglijat. Amestecul apă – lămâie ajută digestia, hidratează organismul, furnizează vitamina C şi previne formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, oferă potasiu, un mineral implicat, printre altele, în comunicarea nervi-muşchi şi în transportul nutrienţilor şi al reziduurilor metabolice.

Care sunt legumele şi fructele detox
Unele vegetale sunt recunoscute pentru efectul lor detoxifiant, de aceea este indicat să fie consumate mai des: morcovii, roşiile, ţelina, sfecla, anghinarea, citricele (lămâile, portocalele, grepfrutul), merele, ananasul, afinele, murele, căpşunile, verdeţurile. Este bine să se consume cât mai des sfeclă roşie, deoarece conţine metionină, o enzimă importantă în procesul de detoxificare. De asemenea, varza şi legumele înrudite (broccoli, conopidă, vaza de Bruxelles) conţin o substanţă (indol-3-carbinol) care stimulează producerea de enzime necesare în detoxificare.

De ce sunt importante probioticele
Un tranzit intestinal optim susţine eliminarea toxinelor. Iar aportul de probiotice este necesar pentru ca digestia să funcţioneze la parametri optimi. Probioticele sunt bacterii bune prezente la nivelul intestinelor care susţin imunitatea şi asigură absorbţia nutrienţilor. Printre sursele de probiotice se numără iaurtul natural, chefirul, murăturile, laptele bătut, kombucha (tip de ceai verde sau negru fermentat) şi varza murată.

Apa contribuie la eliminarea deşeurilor
Reziduurile metabolice sunt eliminate mai uşor în cazul unei hidratări corespunzătoare. Nu doar într-un regim de detoxificare, ci şi într-un stil de viaţă sănătos, se recomandă un aport minim de 2 litri de apă pe zi.

……

Leave A Comment