Ultimele știri
Poza zilei (June 14, 2024 8:36 am)
A plouat la Cluj (June 14, 2024 7:44 am)
Poza zilei (June 13, 2024 7:28 am)

BALUL OPEREI 2023 .Cel mai elegant eveniment din România își dezvăluie strălucirea

February 7, 2023
258 Views
Mult așteptatul eveniment al anului, Balul Operei 2023, aflat la ediția cu numărul 27, revine în curând în mijlocul comunității, după 3 ani de pauză, cu un program artistic deosebit și invitați de excepție, alături de un public extraordinar. Se anunță o seară de neuitat, în care eleganța și rafinamentul vor cuceri prin fiecare detaliu!

Sâmbătă, 11 februarie, primirea invitaților pe covorul roșu se va face între orele 19.00-19:50, iar programul artistic va începe la ora 20:00 cu intonarea Imnului de stat al României de către Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, dirijor Colonel Aurel Gheorghiță, și intonarea Imnului Uniunii Europene de către Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca. După cuvântul de deschidere adresat de către domnul Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Parada debutanților, ce cuprinde 24 de perechi de tinere domnișoare și tineri domni – liceeni model ai școlilor clujene – întră în scenă pentru un moment artistic ce anunță deschiderea unei seri de bal strălucitoare. Urmează fragmente celebre din opere precum Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Carmen de Georges Bizet sau Turandot de Giacomo Puccini, dar și pagini ale unor partituri instrumentale de succes, vor fi oferite publicului de către artiștii invitați. O Elegie pentru violoncel și o parte din primul Concert scris de Ceaikovski pentru pian au fost alese în mod special pentru a aduce diversitatea caracteristică unui program artistic deosebit. Duetele vor fi nelipsite din spectacol, atât cele muzicale, cât și cele desprinse din universul baletului. Dacă faimoasa Habanera sau bine-cunoscuta Nessun Dorma vor face publicul părtaș în fața trăirilor personajelor operistice, Invitation a la valse de Carl Maria von Weber va lansa spectatorilor invitația de a păși în final pe cel mai elegant ring de dans al momentului!

Aceste momente vor fi susținute de către soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii,  mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare. Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență celebrând astfel excelența cultural-artistică. Acestea vor fi urmate, de la ora 22:30, de o pauză de Networking Cocktail (Open bar în Foaierul Operei), iar la ora 24:00, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va adresa tuturor invitația de a valsa pe scena Operei clujene.

Loredana Corchiș și Marius Constantinescu ne vor fi alături în calitate de prezentatori, iar evenimentul va fi transmis live de către TVR Cluj, TVR CulturalRadio România Muzical, dar și online pe Facebook și pe pagina TVR Cluj.

În cadrul Întâlnirii cu presa ce a avut loc în 6 februarie, la Restaurantul Da Pino, unul dintre sponsorii acestui eveniment și, totodată, o locație în armonie cu eleganța și rafinamentul Balului Operei, invitații au dezvăluit în premieră detaliile acestui prestigios eveniment. Florin Estefan, Managerul General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Prof. Dr. Emerit Marius Bojiță, Președintele Fundației Transilvania Leaders, tenorul Daniel Magdal și Maestrul Dirijor Tiberiu Soare au împărtășit amănunte despre invitații, partenerii și sponsorii acestei ediții, alături de momentele artistice speciale ale serii.

Bucurându-se de o istorie artistică îndelungată, Balul Operei a revenit, începând cu anul 2018, sub egida instituției noastre – cea care i-a oferit numele și l-a prezentat în premieră, în urmă cu peste trei decenii. Evenimentul reprezintă o coproducție de înaltă ținută realizată împreună cu Fundația Transilvania Leaders, a cărei susținere ne onorează și cu această ocazie.

Leave A Comment