Vine frigul! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Unde va ninge

January 24, 2023
88 Views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza valabilă pentru intervalul 23 ianuarie-5 februarie. Astfel, pe parcursul următoarelor două săptămâni vremea va deveni normală pentru perioada din calendar, iar probabilitatea apariției precipitațiilor, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, va fi ridicată pe tot parcursul intervalului în cea mai mare parte din țară.
….
Transilvania
La începutul intervalului, încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie, 5 – 10 grade ziua, respectiv între -5 şi 0 grade noaptea).

Din 25 ianuarie, vremea va fi intra într-un proces de răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privinţa temperaturilor diurne, ce se vor situa între -2 şi 3 grade; mediat regional, minimele nopţilor vor fi de la -7 la -4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat şi trecător
…..
La munte
Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că valorile de temperatură, deşi cu unele oscilaţii, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne între -5 şi 0 grade, respectiv minime nocturne de la -9 la -5 grade.

Valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geroasă. O uşoară creştere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: