Doar 5,6% dintre investitorii romani si-au vandut investitiile in timpul scaderilor de pe burse (sondaj)

August 5, 2022
303 Views

Doar 5,7% dintre investitorii români şi-au vândut investiţiile în timpul scăderilor de pe burse, 34% majorându-şi portofoliile, iar 60% nu au făcut nicio schimbare în investiţiile lor, conform unui sondaj realizat de o platformă de investiţii.

“Aproape de noi se află investitorii cehi, din care doar 6,8% şi-au vândut investiţiile, în timp ce 17,8% dintre investitorii polonezi şi-au lichidat portofoliile. Una dintre cauzele acestui comportament poate fi explicată pornind de la motivele pentru care oamenii investesc, iar majoritatea sunt legate de obiectivele pe termen lung”, susţin autorii sondajului eToro Retail Investor Beat.

Peste 50% dintre respondenţii români au declarat că motivul numărul unu pentru care investesc este securitatea financiară pe termen lung, urmat de dorinţa de a obţine independenţa financiară.

“În cazul investitorilor polonezi şi francezi, principalul motiv este acelaşi, dar al doilea este acela de a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Pentru cehi, principalul motiv este de a contribui la finanţarea unei fond suplimentar alături de o pensie de stat, urmat de dorinţa de a depăşi randamentul economiilor”, mai arată cercetarea.

Totodată, germanii caută în investiţii un ajutor pentru pensie şi securitate financiară pe termen lung. Italienii privesc investiţiile ca pe o modalitate de a-şi depăşi randamentele economiilor şi de a avea siguranţă financiară pe termen lung, în timp ce motivul principal al spaniolilor este siguranţa pe termen lung urmată de depăşirea randamentului economiilor.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: