Paprikajancsi și Cenușăreasa, eroii de pe scena Teatrului „Puck” la finalul săptămânii

Două personaje foarte iubite de copii vor anima scena Teatrului de Păpuși „Puck” în acest weekend. Este vorba de protagoniștii spectacolelor „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László (sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11) și „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian (duminică, 5 iunie, de la 11 și 12.30).

Inspirat din povești tradiționale maghiare, spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László, este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Va putea fi urmărit pe scena instituției clujene sâmbătă, 5 iunie, de la ora 11.
Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest spectacol are de-a face cu provocări nemaiauzite. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri.
Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Spectacol cu inserții din Commedia dell’Arte
De asemenea, pentru duminică, 5 iunie, de la orele 11 și 12.30 sunt programate reprezentații ale spectacolului „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian.
Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, păpușile de Virgil Svințiu, decorurile de Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sîrbu. În distribuție: Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Săptămână cu multe evenimente
Săptămâna a început la Teatrul „Puck” cu două reprezentații „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm” prezentate luni, 30 mai, la Teatrul „Arlechino” din Brașov. Marți, 31 mai, sala Teatrului „Puck” a găzduit spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”. Miercuri a avut loc în Parcul Central evenimentul „1 Iunie – Hai hui printre povești”, iar copilașii din Gilău s-au bucurat în aceeași zi de spectacolul „Croitorașul cel isteț”. Joi, 2 iunie, spectacolele „Vasilache și Marioara în jurul lumii” și „Aventurile lui Paprikajancsi” au fost prezentate la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” din Satu Mare. Totodată, vineri, 3 iunie, la sediul instituției a fost prezentat spectacolul „Croitorașul cel isteț”.

Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate, spectatorii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca sunt rugați să poarte mască de protecție în sala de spectacole, din grijă pentru ei și pentru cei din jur.

Leave A Comment

%d bloggers like this: