Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

June 2, 2022
330 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă pana  in 12 iunie. Meteorologii estimează că în prima săptămână de prognoză valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice, iar din 1 iunie vremea va deveni călduroasă. De asemenea, în orele după-amiezilor vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, izolat fiind posibile şi averse torenţiale.

…..

Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, în medie cu maxime termice de 24…27 de grade şi minime de 9…14 grade, iar în perioada 2-6 iunie va deveni local călduroasă, astfel că la amiază vor fi 28…31 de grade, mediat regional. Pentru intervalul 7-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, în general apropiat de normele climatologice ale primei decade a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, izolat fiind posibile şi averse torenţiale. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ.

…..

La munte

Vremea va fi caldă în majoritatea zilelor din interval, chiar deosebit de caldă între 2 şi 6 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 20…25 de grade şi minime de 8…14 grade, cu valori mai coborâte, atât ziua, cât şi noaptea, la altitudini mari. În intervalul 8-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, ce se va apropia de cel normal pentru prima decadă a lunii iunie. În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, pe arii mai extinse şi izolat cu caracter torenţial în data de 31 mai. Probablitatea pentru ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ va fi ridicată şi în perioada 6-9 iunie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: