Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri, DHC al UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează joi , 2 iunie 2022 , de la ora 12.00 , ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa , Eminenței sale Cardinal Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican și Mare Cancelar al Institutului Pontifical Oriental din Roma.

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va fi organizată în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai (str. Mihail Kogălniceanu nr.1).
Titlul este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăți de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB pentru susținerea învățământului universitar teologic greco-catolic românesc și pentru promovarea culturii păcii și a solidarității la nivel internațional.

UBB are ca universitate comprehensivă cea mai complexă ofertă teologică de pe continent, cu patru facultăți autonome, reunite academic în Școala de teologie a UBB (School of Divinity), legătura între comunitatea academică a UBB și Institutul Pontifical Oriental din Roma fiind o deja tradițională. (ex. prin multe) burse de studiu etc.”, declara prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB.

Laudatio va fi rostit de pr. prof. univ. dr. Cristian Barta, decan al Facultății de Teologie Greco-Catolică.

Leave A Comment

%d bloggers like this: