Cluj-Napoca : UBB le ofera tinerilor acces gratuit la infrastructura sa, de Ziua Tineretului

April 30, 2022
317 Views

Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că în 2 mai, de Ziua Tineretului, va oferi tinerilor de până la 35 de ani acces gratuit la infrastructura sa.

“Tinerii cu vârsta sub 35 de ani vor avea, în data de 2 mai 2022, acces gratuit la unele dintre cele mai atractive spaţii ale Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). La solicitarea Ministerului Tineretului şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, conducerea UBB a decis să ofere acces gratuit tinerilor, de ziua lor, la Grădina Botanică ‘Alexandru Borza’, Muzeul de Istorie al Universităţii, Muzeul Botanic, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie şi Stratigrafie, Muzeul Zoologic, Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei, Muzeul Memorial ‘David Prodan’, precum şi la Vivariul UBB”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UBB.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, spune că, prin acest demers, universitatea clujeană arată că este o instituţie deschisă spre comunitate.

“Universitatea noastră este nu doar un spaţiu de educaţie şi cercetare de nivel înalt, ci şi o instituţie deschisă spre comunitate în ansamblul ei şi în special spre tinerii pe care ne dorim să îi atragem alături de noi, pentru a contribui împreună la formarea lor ca buni specialişti şi buni cetăţeni, cu impact pozitiv asupra societăţii. Ziua Tineretului este unul dintre momentele în care UBB le oferă în dar resursele pe care le are, astfel încât educaţia să se desfăşoare şi la modul non-tradiţional”, a precizat, potrivit comunicatului, Daniel David. AGERPRES

Leave A Comment