10 alimente care fac bine ficatului, reduc colesterolul, ajută la slăbit. Sunt de post!

April 9, 2022
299 Views

Ne aflăm în plin post al Paștelui, cel mai lung din an, perioadă în care mulți oameni evită produsele de origine animală. Din păcate, nu puțini aleg să le înlocuiască cu produse superprocesate din supermarketuri, care pot afecta sănătatea organismului și duc și la acumularea de kilograme.

Postul Paștelui este cel mai lung și mai dificil din tot anul, dacă îți propui să îl ții zilnic pe toată durata lui. Poate fi privit și ca un detox de primăvară, atât timp cât facem alegeri sănătoase și nu ne rezumăm la a consuma pâine albă, cartofi prăjiți, produse de patiserie sau dulciuri, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Nutriționistul ne recomandă să luăm în calcul următoarele 10 alimente pe care le putem include în meniul nostru zilnic, nu doar în perioada postului. Acestea au efecte benefice pentru ficat, imunitate, inimă, creier, dar ajută și la slăbit.

Cele mai sănătoase alimente. Mănâncă-le cât mai des
Ciuperci
Ciupercile au o aromă deosebită și sunt foarte bogate în fibre, proteine și antioxidanți. Totodată, sunt alimente cu un conținut scăzut de calorii. Consumul lor poate scădea riscul dezvoltării unor afecțiuni grave cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, Alzheimer sau chiar cancerul. Ciupercile reprezintă, de asemenea, o sursă foarte bună de seleniu.

Quinoa
Quinoa este o sursă excelentă de proteine, ce conține toți aminoacizii esențiali pentru sănătate. Aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor, care stau la baza formării mușchilor, oaselor, pielii și sângelui. E important să știm că acești aminoacizi esențiali nu sunt produși în mod natural de corpul nostru, ci trebuie incluși în alimentație. Quinoa îi conține pe toți!

Nuci și semințe
Nucile și semințele conțin grăsimi sănătoase și este recomandat să le includem în dieta de zi cu zi. Migdale, nuci pecan, nuci simple sau fistic sunt doar câteva variante. Trebuie să le consumați crude și nu în exces!

Spanac
Spanacul conține o cantitate mare de vitamina A, care reface celulele și ajută pielea să-și păstreze elasticitatea. Conține, de asemenea, și antioxidanți benefici pentru regenerarea ficatului. Este bogat și în vitamina C și conține betacaroten, substanțe nutritive care contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Năut
Fiind o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre, năutul are numeroase beneficii pentru sănătate. Ne ajută să ne menținem greutatea în parametri normali, îmbunătățește digestia și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. În plus, este bogat în proteine și e astfel un foarte bun înlocuitor al cărnii.

Linte

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: