Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine, substanțe nutritive și fibre.
Dar nu trebuie să mănânci morcovi pentru a primi aceste beneficii nutriționale.
Consumul de suc de morcovi este o modalitate ușoară de a adăuga morcovi la dieta ta.
Iată opt motive pentru care ar trebui să adăugați sucul de morcov în dietă
1. Îmbunătățește metabolismul
Deoarece sucul de morcovi este sățios și are un conținut redus de calorii, înlocuirea sucului carbogazos cu cel de morcovi vă poate ajuta să scăpați kilogramele mai repede.
Sucul de morcov crește, de asemenea, secreția de bilă, care poate ajuta metabolismul – rata la care corpul dumneavoastră transformă energia în alimente.
Bila este un lichid care descompune grăsimea.
Potrivit unui studiu din 2006, o creștere a fluxului bilă a revărsat metabolismul și a dus la scăderea în greutate la șobolanii de laborator.
Ar putea produce un rezultat similar la om.
2. Îmbunătățește vederea
Se spune adesea că mâncatul morcovilor este bun pentru ochii tăi.
Se pare că există un adevăr în spatele acestei afirmații.
Sucul de morcov este o sursă bună de betacaroten, un tip de vitamina A, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți.
Vitamina A ajută la protejarea suprafeței ochiului și contribuie la o vedere mai bună.
Consumul de suc de morcov poate preveni diverse tulburări oculare, cum ar fi degenerarea maculară, cataracta și orbirea.
Morcovii conțin de asemenea luteină, care este un antioxidant care protejează ochiul de lumina dăunătoare.
Un studiu din 1994 a constatat că luteina a fost asociată cu un risc redus de degenerare maculară, o tulburare a ochiului care cauzează pierderea vederii.
3. Ajută pielea
Dacă aveți probleme cu pielea, cum ar fi erupția cutanată sau psoriazisul, adăugarea sucului de morcov în alimentație poate îmbunătăți aspectul pielii.
Morcovii conțin vitamina C, care are proprietăți de vindecare.
Ajută pielea să se recupereze mai repede de la răni externe și traume.
Betacarotenul din morcovi reduce și inflamația pielii, ceea ce accelerează procesul de vindecare.
4. Îmbunătățește sistemul imunitar
O răceală sau o gripă de una sau două săptămâni face dificil (sau imposibil) mersul la serviciu sau la școală.
Pentru a vă întări sistemul imunitar și a vă ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor, adăugați suc de morcov la alimentația zilnică și mențineți-vă sănătatea fizică.
Morcovii conțin antioxidanți, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, a leziunilor celulare și a inflamației.
Vitamina C în sucul de morcov este, de asemenea, un stimulent al sistemului imunitar, ajutându-vă să învingeți în sezonul rece și gripa.
…..