Meta a prezentat proiecte de inteligenţă artificială pentru crearea metaversului

February 25, 2022
396 Views

Meta, proprietara Facebook, face cercetări în domeniul inteligenţei artificiale pentru a genera lumi prin intermediul vorbirii, pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii vor conversa cu asistenţii vocali şi a traduce între limbi, a declarat miercuri CEO-ul Mark Zuckerberg, care a prezentat paşii cheie pentru construirea metaversului, transmite Reuters, citată de News.ro.

Zuckerberg pariază că metaversul, o idee futuristă a mediilor virtuale în care utilizatorii pot lucra, socializa şi se pot juca, va fi succesorul internetului mobil.

”Cheia pentru a debloca multe dintre aceste progrese este inteligenţa artificială”, a spus el, vorbind la evenimentul ”Inside the Lab” transmis în direct de companie.

Zuckerberg a spus că Meta lucrează la o nouă clasă de modele de AI generatoare care le vor permite oamenilor să descrie o lume şi să genereze aspecte ale acesteia.

Într-o demonstraţie preînregistrată, Zuckerberg a prezentat un concept de AI numit Builder Bot, în care a apărut ca un avatar 3D fără picioare, pe o insulă, şi a dat comenzi vocale pentru a crea o plajă şi apoi a adăuga nori, copaci şi chiar o pătură de picnic.

”Pe măsură ce avansăm cu această tehnologie, veţi putea crea lumi nuanţate pentru a explora şi a împărtăşi experienţe cu alţii, doar cu vocea ta”, a spus Zuckerberg.

El nu a oferit o cronologie pentru aceste progrese şi nici mai multe detalii despre cum funcţionează Builder Bot.

Meta lucrează la cercetarea AI pentru a le permite oamenilor să aibă conversaţii mai naturale cu asistenţii vocali, un pas către modul în care oamenii vor comunica cu AI în metavers.

El a spus că Proiectul CAIRaoke al companiei a fost ”un model neuronal complet de la un capăt la altul pentru construirea de asistenţi pe dispozitiv”.

O demonstraţie a tehnologiei Proiectului CAIRaoke a arătat o familie care o foloseşte pentru a ajuta la gătirea unei tocane, cu asistentul vocal care a avertizat că sarea a fost deja adăugată în oală. Asistentul a observat, de asemenea, că au rămas fără sare şi a comandat mai multă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: