Bolile care anulează permisul auto. Toți șoferii trebuie să afle aceste informații

January 30, 2022
137 Views

Toți viitorii șoferi știu faptul că una dintre condițiile pentru ca cetățenii să poată obține carnetul de conducător auto este să fie apți din punct de vedere psihic și medical. Iată care sunt bolile și afecțiunile care te împiedică să iei permisul auto. Ce document este necesar pentru obținerea acestuia.

Ce boli te împiedică să obții permisul de conducere
La începutul lunii ianuarie a anului 2022, a intrat în vigoare noul Cod Rutier, ce pune accent pe eliberarea unui document oficial potrivit căruia candidații sunt apți din punct de vedere medical pentru a da de carnet auto.

De asemenea, șoferii care nu sunt declaraţi admişi la controlul medical obligatoriu nu vor mai putea conduce autoturisme, iar permisul auto li se va suspenda. Există o serie de afecțiuni din cauza cărora carnetul de șofer este anulat, în cazul în care conducătorii auto sunt depistați cu aceste boli.

De exemplu, românii care au probleme cu aparatul respirator se numără printre cei care nu mai pot șofa. Aceștia pot redobândi permisul auto doar dacă primesc acceptul medicului, iar în fișa medicală este notat faptul că respectivii primesc avizul favorabil din partea unei instituții medicale autorizate.

Un alt caz de cetățeni care nu vor primi carnetul de conducere este cel în care ne confruntăm cu persoane cu tulburări psihice, cei care au diabet zaharat, probleme cardiace, leziuni ale auzului, afecțiuni locomotorii sau apnee. De asemenea, cei care au probleme cu vederea vor avea permisul auto anulat.

Codul Rutier 2022 interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul și drogurile să aibă permis valid de conducere.

Pentru a obține sau reînnoi un permis de conducere încadrat la grupa 1, solicitanții trebuie să aibă o acuitate vizuală binoculară, dacă este necesar, cu lentile de corecție, de cel puțin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Persoanele care au probleme cu auzul și suferă de hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadrați doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari.

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidații ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: