Modificare în programul Teatrului „Puck”

Din motive obiective, spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui  Traian Savinescu, programat pentru luni, 31 ianuarie, de la ora 18, va  fi înlocuit cu un alt titlu, respectiv „Croitorașul cel isteț”, după  Frații Grimm, în regia Emiliei Nechita.
Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori  şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea  largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Însă, aflat în încercarea de a  se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta  realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii.  Cei doi uriași ar fi putut să-l răpună într-o clipă, dacă micul nostru  erou nu ar fi născocit probe istețe și îndrăznețe care să îl scoată  din bucluc.
Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare  victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale  că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.
Scenografia: Relu Pene
Distribuția: Iulian Lungu și Laura Corpodean.
Amintim că sâmbătă, 29 ianuarie de la ora 11, cei mici sunt așteptați  la spectacolul „Aventurile lui Plüm-Plüm”, după Frații Grimm, în regia  Ibolyei Varga. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele  avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm.
Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind  prezentate cu nuanțe de umor absurd.
În distribuție: Balogh Dorottya,  Giriti Réka,  Erdei Emese, Domokos  Szabolcs și Mostis Balázs.
Asistent regie: György László.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.
De asemenea, duminică, 30 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, este  programat spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, după Virginia  Waters, în viziunea scenică a Danei Bonțidean.
În ultimii ani, specialiști ai Facultății de Psihologie și Științe ale  Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj au redactat  o serie de povești care îi învață pe cei mici să-și construiască  rezistența la frustrare, să facă față anxietății sau furiei, dar și să  se accepte pe sine.
Teatrul Puck își propune să preia și să extindă acest proiect inedit,  prin adaptarea scenică a unor povești adresate copiilor de vârstă  preșcolară.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și  Adina Ungur. Figurația este asigurată de Cosmin Cîrlea, iar  interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.
Scenariul și regia sunt semnate de Dana Bonțidean, scenografia și  pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația  muzicală de Attila Nagy.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.

Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de  Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei  pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru  preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora  18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și  online, accesând linkul următor:  http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Mai multe detalii, aici:  http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.
Reguli de acces
Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului  de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă  certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care  atestă una din următoarele situații:

– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10  zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi  şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

– de asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care prezintă  rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul  SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ  certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu
virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore).

Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul  persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea spectatorilor în limita  a maximum 30% din capacitatea sălii.

Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face  folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii,  valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun  fel de date sau informații din certificatul verificat.

Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30  de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea  triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor  avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea  persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de  alimente și băuturi în locație este interzis.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în  subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde  peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară,  precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al  Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri  de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană  este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele  importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul  Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: