Ministerul Sanatatii introduce medicamente noi pe lista celor compensate si gratuite pentru pacientii cu afectiuni grave

January 6, 2022
177 Views

 

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se introduc noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni grave.

“La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 5 ianuarie 2022, proiectul de Hotărâre prin care modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis presei.

Actualizarea listei de medicamente gratuite şi compensate prevede introducerea a 20 de molecule inovative destinate pacienţilor cu afecţiuni neurologice, afecţiuni oncologice – leucemii şi limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecţiuni pulmonare cronice, hemofilie şi talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever, poliartrită reumatoidă.

“Aceste medicamente sunt destinate pacienţilor cu o evoluţie a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluţie terapeutică”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, citat în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 februarie şi 1 martie, după caz. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: