Deloitte : 60 % dintre romanii Millenials si Z vor un program de lucru flexibil si contract full time cu un singur angajator

January 6, 2022
214 Views

Şase din zece români (60%) cu vârste între 18 şi 30 de ani (Millennials şi Gen Z) îşi doresc un program de lucru flexibil şi să lucreze din diferite locuri, inclusiv de acasă, iar într-o pondere similară (59%) vor să aibă un contract cu normă întreagă, la un singur angajator, relevă rezultatele studiului Deloitte Central Europe First Steps into the Labour market, publicate marţi.

Conform cercetării, 61% dintre respondenţi s-au declarat încrezători că îşi vor găsi locul de muncă dorit în mai puţin de şase luni, uşor sub nivelul de încredere înregistrat la nivelul Europei Centrale (peste 70%).

În ceea ce priveşte diversitatea, o majoritate covârşitoare a respondenţilor români (93%) ar prefera să lucreze într-o organizaţie cu o forţă de muncă diversă din punctul de vedere al vârstei, sexului, naţionalităţii, etniei etc. În acelaşi timp, 77% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu au nicio preferinţă legată de genul persoanei care le va fi superior ierarhic.

La capitolul modalităţii de lucru, 60% dintre românii din generaţiile Millenials şi Z au declarat că vor un program de lucru flexibil şi să lucreze din diferite locuri, inclusiv de acasă. În celelalte ţări din Europa Centrală, ponderea celor care aleg acest mod de lucru este de 50%.

În schimb, doar 5% dintre respondenţii români şi 10% dintre cei din regiune preferă modul tradiţional de lucru la birou şi un program fix.

Cu toate acestea, studiul Deloitte evidenţiază faptul că exponenţii Millennials şi Gen Z din România (44%), similar cu cei din Europa Centrală (51%), ar prefera să lucreze doar o dată sau de două ori pe săptămână de la distanţă, “în contextul în care aceştia se confruntă cu dificultăţi generate de munca la distanţă, precum singurătatea, lipsa interacţiunii umane şi întreruperile cauzate de responsabilităţile legate de familie sau de locuinţă”.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: