O nouă premiera la Teatrul „Puck”: „Palaria buclucasa”, după o poveste de Tohby Riddle

December 11, 2021
269 Views
Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le-au pregătit  micilor spectatori o nouă premieră, programată pentru duminică, 12  decembrie, de la ora 18. Este vorba despre „Pălăria buclucașă”, un  spectacol nonverbal conceput de Rachel War, din Marea Britanie. De  asemenea, în aceeași zi, de la 11 și 12.30, va fi prezentat  spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita. Din  acest weekend, accesul în sală se face cu ocuparea a 50% din  capacitatea sălii și este permis și cu dovada unui test negativ.

„Pălăria buclucașă” este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei  lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib  într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă  și felul în care privesc lumea.
Proiectul acestui spectacol este conceput de Rachel Warr din Marea  Britanie, după o poveste de Tohby Riddle, și a fost o provocare pentru  întreaga echipă, atât datorită propunerii artistice inedite, cât și  situației pandemice care a împiedicat prezența la Cluj a regizoarei pe  toată durata repetițiilor. Astfel, Andra Ștefan, regizor asistent,  împreună cu actorii Andreea Roxana Bolovan, Dana Bonțidean, Ionuţ  Constantinescu și Ion Iurcu, sub îndrumarea lui Rachel Warr, alături  de compozitorul Simon Roth și scenografa Elena Ilaș au construit un  spectacol sensibil și delicat, în care spectatorii vor descoperi o  perspectivă inedită asupra ritmului vieții.
„A fost un mod de lucru nou pentru întreaga echipă și, la fel ca  personajele din poveste, am învățat să gândim diferit despre felul în  care ne conectăm unii cu alții și cu lumea din jurul nostru”, declară  Rachel Warr, regizor și dramaturg specializat în teatrul de păpuși,  colaborator al Norwich Puppet Theatre și Little Angel Theatre din  Londra.
Colaborarea cu Rachel Warr a început în anul 2018 cu o serie de  ateliere de scriere de scenarii pentru teatrul de păpuși, iar  spectacolul „Pălăria buclucașă” este o continuare a demersului de  explorare a limbajului specific teatrului de animație realizat  împreună cu actorii Teatrului Puck.
Dincolo de tumultul și agitația din fiecare zi, cei doi protagoniști  ai piesei descoperă, alături de spectatori, dimensiunea interioară a  vieții, sentimentele simple și lucrurile cu adevărat importante.
Astfel, vorbim de un spectacol nonverbal, dar plin de emoții și înțelesuri.
„În acest spectacol, pălăria a fost într-adevăr buclucașă, fiindcă a  fost o provocare atât pentru mine, nefiind regizor, cât și pentru  întreaga distribuție, să lucrăm cu regizoarea spectacolului, Rachel  Warr, de la distanță, dar am iubit acest spectacol și am făcut tot ce  ne-a stat în puteri. Povestea ne poartă înapoi către noi înșine și  către ceea ce e cu adevărat important”, mărturisește Andra Ștefan.
Spectacolul va avea premiera duminică, 12 decembrie, de la ora 18,  având programată o reprezentație și pentru marți, 14 decembrie, de la  aceeași oră. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste  cinci ani.
Tot duminică, 12 decembrie, însă de la orele 11 și 12.30, va fi  prezentat la Teatrul „Puck” și spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în  regia Emiliei Nechita.
Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori  şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel isteț pleacă în lumea  largă pentru a se lăuda cu isprava lui. După câteva aventuri de  necrezut, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa  mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în  cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.
Scenografia este semnată de Relu Pene. Distribuția este formată din  Laura Corpodean, Adina Ungur, Iulian Lungu și Iulian Trifan.
Spectacolul este prezentat în limba română, durează 45 de minute, iar  vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de  Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei  pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru  preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora  18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și  online, accesând linkul următor:  http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Mai multe detalii, aici:  http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.
Reguli de acces
Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului  de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă  certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care  atestă una din următoarele situații:

– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10  zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi  şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

– de asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care prezintă  rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul  SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ  certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu
virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore).

Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul  persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea spectatorilor în limita  a maximum 50% din capacitatea sălii.

Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face  folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii,  valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun  fel de date sau informații din certificatul verificat.

Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30  de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea  triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor  avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea  persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de  alimente și băuturi în locație este interzis.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în  subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde  peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară,  precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al  Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri  de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană  este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele  importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul  Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Pălăria buclucașă 10.jpg

Leave A Comment

%d bloggers like this: