Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Vremea va intra într-un proces de răcire

December 7, 2021
254 Views

Vremea va intra într-un proces de răcire în următoarele zile, la nivelul întregii ţări, însă de la sfârşitul săptămânii se va încălzi treptat, temperaturile maxime ajungând până la 14 grade în unele regiuni, în timp ce precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, arată estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 – 19 decembrie 2021.

…..

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când și minimele termice vor scădea la o medie de -6…-5 grade.

După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de 10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6…7 grade, iar minimele vor tinde spre -1…0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2…4 grade, iar minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de -4…-2 grade.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie, iar până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

…..

LA MUNTE

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8…-6 grade.

După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1…2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1…0 grade.

O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4…-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade.

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie).

Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: