În 21 noiembrie, salutaţi cel puţin 10 oameni! Este Ziua Mondială a Salutului

November 22, 2021
197 Views

Comunicarea este un aspect esențial al vieții umane. Dacă nu există comunicare sau interacțiune între indivizi, nu există relaţii umane. Ar trebui să stabilim un dialog între noi, să ne limităm ego-urile și să obținem o bună platformă de învățare și înțelegere. Cel mai bun lucru pentru a începe o relație sănătoasă cu cineva este să spui „Bună ziua”.

În lumea de astăzi, oamenii nu mai au timp de pierdut pentru cei apropiați și dragi. Treptat, relațiile încep să sufere atât în cercurile personale, cât și în cele sociale. Aici se instalează egoul, iar oamenii încep să vorbească unul cu un altul doar atunci când este indispensabil.

Treizeci și unu dintre câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace au declarat că Ziua mondială a salutului are o valoare substanțială ca instrument pentru păstrarea păcii.

Iniţiată în 1973 şi susţinută de personalităţi publice şi de 180 de ţări, Ziua Mondială a Salutului este un îndemn la comunicare şi un instrument pentru menţinerea liniştii şi a păcii în lume.

Iniţiată în 1973 de doi tineri americani, fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, ca formă de protest la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt din toamna aceluiaşi an, şi ca un îndemn la pace în întreaga lume, ideea a ajuns să fie susţinută de politicieni, lideri religioşi, celebrităţi şi de 31 de laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace şi de 180 de ţări care recomandă utilizarea Zilei Mondiale a Salutului ca instrument pentru menţinerea liniştii şi a păcii în lume.

Doar salutând cel puţin 10 persoane, veţi dovedi importanţa pe care o daţi comunicării personale în menţinerea păcii.

Etnologii spun că în lume sunt vorbite 6.909 limbi, iar cel mai popular cuvânt de salut este Hello, care este şi formula universală de salut la telefon.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: