Revolta prim- vicepreședinților PNL împotriva lui Cîțu

November 18, 2021
148 Views

rim-vicepreședinții PNL pun presiune pe Florin Cîțu să renunțe la funcția de premier și să accepte altă persoană din partid pentru această poziție.Prim-vicepeședinții PNL, dar și alți membri ai Biroului Executiv, s-au întâlnit de mai multe ori pentru a conveni o formulă prin care să-i ceară lui Florin Cîțu să renunțe la planul său de a rămâne premier și să fie de acord cu votarea unui alt nume care să conducă guvernul PSD – PNL. Ultima discuție a avut loc la sediul din Modrogran între prim-vicepreședinți și Florin Cîțu, transmite Radio Europa Liberă.

CE SUSTINE RADIO EUROPA LIBERĂ:

„Lui Cîțu i s-a transmis clar că trebuie să convoace Biroul Permanent Național și să dea un vot pentru viitorul premier. Apoi vor continua negocierile cu PSD. Florin Cîțu trebuie să cedeze, dacă nu, va fi obligat”, au declarat surse din conducerea PNL pentru Europa Liberă.

Surse din tabăra președintelui PNL susțin că secretarul general al partidului nu va convoca Biroul Permanent Național, așa cum doresc prim-vicepreședinții. Dan Vîlceanu a fost vehiculat ca un posibil premier din partea PNL, dacă Florin Cîțu renunță la funcție. Ruptura între președintele PNL și prim-vicepreședinți a fost relatată pe largă de Europa Liberă.

Încăpățânarea lui Florin Cîțu de a bloca negocierile cu PSD doar pentru că nu vrea să renunțe la funcția de premier i-a enervat pe mai mulți lideri PNL, susțin surse din partid.

„Echipa de negociere trebuie să vină în fața Biroului Executiv sau în fața Biroului Permanent Național și să spună clar că negocierile cu PSD sunt blocate din cauza premierului. Trebuie supus la vot premierul PNL și Cîțu va trebui să accepte că nu o să mai fie. Dar trebuie să existe acea persoană care să facă propunerea în BEX sau BPN și să dăm vot pentru un nume”, a declarat un membru al conducerii PNL.

Principala problemă pentru membrii Comitetului Executiv este că președintele Iohannis nu a dat încă semnalul votului pentru noul premier.

„Premierul îl alege Iohannis, dacă spune Ciucă, Ciucă o să fie votat”, subliniază lideri din PNL.

Cu toate acestea, mulți membri din Biroul Executiv al PNL sunt de acord că viitorul lui Florin Cîțu la Palatul Victoria se va termina curând. Unii au crezut că votul de marți din Biroul Executiv, prin care s-a dat mandat pentru premier PNL a fost pentru orice nume din partea partidului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: