Cluj-Napoca a fost desemnat de UNESCO “City of Film”

November 9, 2021
237 Views

Cluj-Napoca a fost desemnat de UNESCO City of Film în cadrul Oraşelor Creative. E prima distincţie de acest gen oferită unui oraş din România.

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că municipiul pe care îl conduce a fost desemnat de UNESCO „City of Film” în cadrul Oraşelor Creative.

„Am aflat acum câteva minute că aplicaţia noastră la UNESCO pentru Cluj, City of Film a fost declarată câştigătoare şi face parte din UNESCO Creative Cities. Felicit oraşul şi TIFF-ul, alături de care am depus candidatura şi a cărui muncă de 20 de ani în domeniul artei primeşte acum recunoaştere la nivel mondial”, a spus primarul Emil Boc.

Din reţeaua Oraşelor Creative fac parte, în prezent, 246 oraşe, din peste 80 de ţări. Reţeaua Oraşelor Creative a fost creată în 2004 pentru a promova cooperarea cu şi între oraşele care au identificat creativitatea drept un factor strategic pentru dezvoltarea urbană durabilă.

În ce priveşte Clujul, faptul că aici se organizează anual TIFF, cel mai mare festival de film din sud-estul Europei a contat cel mai mult în desemnarea sa ca „City of Film”. Ultima ediţie a festovalului a avut loc în august şi a strâns în cinematografele şi la evenimentele organizate peste 100.000 de iubitori de cinema.

Leave A Comment