Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se răceşte în toată ţara şi revin ploile

November 9, 2021
450 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 8 – 21 noiembrie, pentru fiecare zonă a ţării. Meteorologii estimează că vremea se va răci încă din prima parte a intervalului, iar a doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor sub cele normale pentru această perioadă. Va ploua în special în intervalul 8-10 noiembrie şi posibil după data de 17 noiembrie.
…..

Transilvania
Vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9…10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 şi 15 noiembrie, şi temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 …8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleaşi. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade. Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.
……

La munte
În primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2…4 grade şi a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor creşte în intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8…9 grade şi minime în jurul pragului de îngheţ. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade şi ale minimelor de -4…-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal. Temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ploi, lapoviţe şi ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Leave A Comment