Ceaiul de paducel se prepara din fructele uscate ale plantei Crataegus monogyna, are un gust amar si un miros usor neplacut. Ca sa te poti bucura, insa, de beneficiile lui si sa il bei cu placere, poti adauga si cateva felii de lamaie sau de portocala, care sa ii modifice putin aroma.
Fructele arbustului de paducel sunt bogate in flavonoizi, taninuri, colina, pectina, glucoza, fructoza, substante minerale si uleiuri grase, precum si vitaminele B1 si C. Aceasta compozitie le confera multiple efecte benefice in tratarea diverselor afectiuni.
Paducelul beneficii
Aceast arbust (Crataegus monogyna)din familia trandafirului este un diuretic puternic, spun cercetatorii. Paducelul are proprietati multiple, el poate reduce acumularea de lichide din tesuturi, ceea ce inseamna si ca poate sa amelioreze simptomele insuficientei cardiace congestive.
Cercetarile efectuate pe animale au aratat ca planta paducel are nutrienti care sporesc excretia si fluxul urinei. Oamenii de stiinta1 au investigat efectele unor procianidine extrase din arbustul Crataegus monogyna asupra acidului uric seric si asupra functiei renale la soarecii cu hiperuricemie.
Rezultatele au aratat ca o singura doza zilnica de procianidine, pe o perioada de 7 zile, a redus semnificativ nivelul de acid uric seric, cat si alti parametri, fara efecte detectabile asupra altor aspecte ale sanatatii soarecilor cu hiperuricemie. Aceste procianidine din paducel (care pot fi extrase si din semintele de struguri) pot produce cresteri ale excretiei urinare si pot imbunatati fluxul urinar, oamenii de stiinta observand o schimbare semnificativa in excretia potasiului la soareci.
In plus, fructele de paducel pot sa actioneze si ele ca diuretice si pot sa ajute la tratarea problemelor renale. Retine ca paducelul este disponibil sub forma de ceai, insa cel mai bine ar fi sa discuti cu medicul tau inainte de a consuma acest ceai, ca sa nu ai reactii adverse.
…..