STS a lansat varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID

October 23, 2021
161 Views

Certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate de vineri şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, informează Agerpres.

Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel precum cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului, precizează STS, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ.
STS reaminteşte că aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele de pe certificatele verificate.

Totodată, STS precizează că, pe teritoriul României, aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: