Pensionarii care primesc pensiile pe card vor primi talonul online, fără să mai aştepte poştaşul. Legea a fost adoptată

October 14, 2021
456 Views

 

Violeta Alexandru, deputat PNL, a anunţat că proiectul de lege prin care talonul mov de pensie se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic – prin e-mail sau prin contul online CNPP, a fost adoptat şi merge la promulgare.

„Pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, îi încurajez pe cât mai mulţi din mediul urban să opteze pentru plata pe card) nu le va mai face poştaşul programul de stat în casă pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov). Sau, nu vor mai solicita insistent să îl primească – s-a mai întâmplat inclusiv să nu mai ajungă poştaşul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). A trecut şi de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputaţilor din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii şi Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Eu nu cred că o lege face minuni dacă nu este aplicată imediat şi bine aşa că voi urmări – să aveţi toată încrederea – să se întâmple acest lucru”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Potrivit propunerii legislative, „talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic – prin e-mail sau prin contul online CNPP, iar cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie”.

Măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card – aproape 50% din totalul pensionarilor, iar talonul electronic va avea, prin lege, aceeaşi valoare juridică cu cel primit în format letric.

…..

Leave A Comment