11 ierburi și condimente pentru sănătatea ta

September 20, 2021
256 Views

O mâncare bună este o mâncare bine condimentată. Astăzi vorbim despre condimente și ierburi sănătoase, care contribuie la îmbunătățirea stilului nostru de viață.

Există multe ierburi și condimente cu multiple beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi cele cu proprietăți antiinflamatorii, stimulente cognitive și unele despre care se spune că pot ajuta chiar și la combaterea cancerului. Unele dintre aceste ierburi și condimente includ turmeric, mentă, ghimbir.

Cu mult înainte de medicina modernă, grecii antici foloseau o varietate de condimente și ierburi pentru proprietățile lor curative. Hipocrate (460-377 î.Hr.) a folosit șofran, scorțișoară, cimbru, coriandru și alte plante ca tratamente. Oamenii le folosesc și astăzi ca remedii holistice pentru febră, dureri și alte afecțiuni.
Deși există puține dovezi științifice că vindecă în mod direct bolile grave, cercetările arată din ce în ce mai mult că multe ierburi și condimente au proprietăți care pot ajuta la atenuarea anumitor simptome.

1. Turmericul
Turmericul este antiinflamator și este eficient în cazul problemelor de digestie. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Acest condiment nutritiv este utilizat în mod obișnuit în mâncărurile indiene și mexicane. Adaugă o culoare galbenă frumoasă și un gust aromat preparatelor, în timp ce funcționează ca un puternic antiinflamator datorită ingredientului său activ, curcumina. Curcumina poate fi benefică pentru artrită și inflamația legată de cancer.

2. Usturoiul
Cu toate că uneori nu ne place mirosul, usturoiul are numeroase beneficii: antioxidanții săi omoară bacteria care cauzează acneea, previn răcelile și un anumit compus al său previne chiar și căderea părului. Studiile au arătat că usturoiul este un aliat puternic împotriva cancerului. De asemenea, adaugă foarte multă aromă mâncărurilor. Dacă dai un cățel de usturoi pe o răzătoare fină, usturoiul se va topi în mâncare și va adăuga aromă fără a fi nevoie să-l toci. La fel ca orice alte fructe, legume sau ierburi proaspete, vei obține cei mai mulți antioxidanți dacă usturoiul este crud și nu conservat.

3. Ghimbirul
Este folosit de mii de ani în medicina chineză și ajută la stimularea circulației, crește imunitatea și conține antioxidanți. Este un bun antiinflamator. Folosește ghimbirul pentru a adauga un gust ușor picant mâncărurilor sărate, în special la mâncarea de fasole, burgeri vegetarieni, mâncăruri asiatice și sos pentru salată. Pentru a face o vinegretă simplă, combină ulei de măsline, oțet de vin alb, miere, ghimbir, sare, piper și muștar Dijon. Se amestecă bine și se servește peste salată verde.

4. Scorțișoara
Scorțișoara face parte din grupul de condimente puternic aromate, care include și ghimbir, nucșoară și cardamom. Are efecte puternice asupra glicemiei și trigliceridelor pentru cei care trăiesc cu diabet. Scorțișoara este ușor de adăugat la alimente, cum ar fi cereale sau smoothies. De asemenea, o poți combina cu miere și o poți adăuga la iaurt congelat sau fructe proaspete.

5. Mentă

…..

Foto : Shuterrstock.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: