Creşte oferta de locuri de muncă în străinătate. Ce meserii se caută şi care sunt plătite cu 15.000 euro/lună

August 30, 2021
465 Views

Oferta de job-uri în străinătate pentru români a crescut semnificativ în ultima săptămână, în special pentru personal calificat, se arată în datele puse la dispoziţie de platforma bestjobs pentru emisiunea ”Ora de profit.ro” de la Prima TV.

Astfel, se caută un medic specialist în gastroenterologie pentru Elveţia, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani, specializare finalizată şi vorbitor de germană. Salariul este cuprins între 10.000 şi 15.000 de euro brut pe lună.

Aceeaşi sumă se oferă în Franţa pentru un medic stomatolog, cu experienţă de minim doi ani şi vorbitor de franceză. Potrivit bestjobs, în mai multe ţări din Europa au crescut şi cererile pentru asistenţi medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, un start-up din Germania din domeniul fine-tech (cripto-curency) caută în România un inginer IT căruia îi oferă un salariu de 6.000 de euro pe lună. Job-ul poate fp făcut remote, de acasă.

Tot pentru Germania se caută instalatori, pentru Belgia se caută şoferi de camion cu macara, iar pentru Irlanda se caută sudori. Salariile variază între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte topul angajărilor din această săptămână în funcţie de industrie, pe primul loc au fost vânzările, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs. Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe / contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti / tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Cel mai bun oraş pentru angajări a fost săptămâna aceasta Timişoara, care a detronat Bucureştiul. În acelaşi timp, notează bestjobs, Braşovul a înregistrat o uşoară scădere în materie de cerere – ofertă de job-uri, dar şi-a păstrat poziţia în top 5 oraşe ca număr de angajări.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost o companie full-service de market research cu oferte de job-uri de operatori call-center.

…..

Leave A Comment