Parlamentul European cere integrarea României și Bulgariei în spaţiul Schengen

July 9, 2021
294 Views

Eurodeputaţii solicită restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen, reformarea Codului frontierelor şi integrarea deplină a Bulgariei şi a României în zona de liberă circulaţie.

Parlamentul European susţine că statele membre ar trebui să restabilească rapid libera circulaţie în spaţiul Schengen în raportul său recent adoptat cu 505 voturi „pentru”, 134 „împotrivă” şi 54 de abţineri, potrivit unui comunicat citat de News.ro.

Dat fiind că unele controale la frontierele interne au fost instituite din 2015, eurodeputaţii afirmă că astfel de verificări nu mai îndeplinesc criteriile proporţionalităţii şi necesităţii şi, prin urmare, sunt ilegale. Dacă este necesar, Comisia ar trebui, de asemenea, să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor.

Eurodeputaţii sunt preocupaţi de informaţiile primite privind returnările efectuate de Frontex la frontierele externe ale spaţiului Schengen. Ei solicită mai multă transparenţă în ceea ce priveşte activităţile agenţiei, în special cele care au loc pe mare, precum şi îndeplinirea obligaţiilor sale de raportare.

PE subliniază că sprijinirea persoanelor aflate în pericol pe mare este o obligaţie legală şi solicită ca agenţia de frontieră să angajeze persoane însărcinate cu monitorizarea drepturilor fundamentale, în conformitate cu regulamentul său.

Integrarea României și Bulgariei în Schengen

…..

Luna trecută, și Comisia Europeană a anunțat că susține aderarea României la spațiul Schengen, ca parte a noii sale strategii. ”Spațiul Schengen nu este complet fără toate statele noastre membre”, a declarat vicepreședintele CE.

Leave A Comment

%d bloggers like this: