Melissa officinalis (balsamul de lămâie): ce este și ce beneficii are această plantă

July 5, 2021
678 Views

Balsamul de lâmâie este o plantă aromatică ce provine din familia mentee. Aceasta crește în Europa, Africa de Sud și în regiunea vestică a Asiei, dar poate fi cultivată oriunde în lume. Balsamul de lămâie este folosit, în mod tradițional, pentru îmbunătățirea stării de dispoziție și a funcțiilor cognitive, dar are mai multe beneficii pentru sănătate.

1. Poate îndepărta stresul
Balsamul de lămâie are proprietăți relaxante iar, potrivit cercetărilor, consumul de balsam de lămâie poate calma simptomele de stres intens și anxietate. Pentru a obține aceste beneficii, tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic un supliment alimentar pe bază de balsam de lămâie. O concentrație de 300 mg este suficientă însă, dacă te confrunți cu un episod acut de stres, poți lua 600 mg pe zi.

2. Poate stimula funcțiile cognitive
Potrivit unui studiu1 din 2014, proprietățile balsamului de lămâie sunt eficiente în îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Participanților la studiu li s-a solicitat să rezolve niște exerciții de memorie, matematică și atenție, iar rezultatele celor care au primit balsam de lămâie au fost mai bune față de cele ale grupei de control.

Deși subiecții din grupa de test au manifestat un nivel mai crescut de performanță, e posibil ca oboseala cognitivă să se reinstaleze în timp. Acest fenomen este în continuare studiat.

3. Poate atenua insomnia sau alte tulburări de somn
Combinația de balsam de lămâie cu valeriană poate ajuta în calmarea simptomelor de insomnie sau alte tulburări de somn. Acest efect se remarcă în special la copii, potrivit cercetărilor.

Dacă ai probleme de somn, poți consuma o cană de ceai de balsam de lămâie, combinat cu ceai de valeriană, înainte de culcare.

4. Poate calma simptomele de indigestie

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: