Podul din localitatea Văleni, reconstruit de la zero de Consiliul Județean, a fost redat traficului rutier

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic faptul că a fost reluată circulația rutieră pe podul din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C.

Acest fapt a devenit posibil în contextul în care lucrările ce au vizat construirea de către forul administrativ județean a noului pod au intrat pe ultima sută de metri, fiind finalizate în proporție de peste 95%.

Necesitatea refacerii, în totalitate, a podului, a fost determinată de faptul că cel precedent se afla într-o stare de degradare avansată cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme din vara anului trecut. În urma ploilor abundente și deosebit de violente, podul a suferit o serie de degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean.

În acest scop, după demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unui nou pod, conform celor mai moderne tehnologii în domeniu și cu respectarea strictă a normativelor în vigoare. Concomitent, investiția Consiliului Județean a vizat și regularizarea albiei aferente.

Pentru finalizarea integrală a lucrărilor urmează a mai fi executate în zilele următoare lucrări de asfaltare a căii de rulare situate în amonte și aval de noul pod, precum și montarea de parapeți metalici.

Leave A Comment