Satul Ghirișul Român va beneficia, în integralitate, de apă potabilă furnizată în sistem centralizat

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de extindere a alimentării cu apă potabilă în satul Ghirișul Român, comuna Mociu.

În prezent, sistemul de alimentare existent în localitatea Ghirișul Român nu asigură furnizarea apei decât pentru o parte a gospodăriilor. În acest context, pentru alimentarea locuințelor care nu beneficiază de apă potabilă în sistem centralizat, este necesară o extindere a rețelei de apă pe o lungime de aproximativ 4.000 de metri.  Sunt vizate, astfel, atât gospodăriile situate în zonele mai izolate ale satului, cât și cele care vor fi edificate de-a lungul drumului național DN 16 înspre comuna Căianu, unde sunt perspective de dezvoltare a zonei.  

            Investiția de extindere a conductei de apă va fi realizată de Primăria comunei Mociu. După finalizarea lucrărilor, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar și care asigură serviciile de alimentare cu apă potabilă și distribuție a apei uzate în peste 280 de localități urbane și rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Leave A Comment

%d bloggers like this: