Salata verde: beneficii și contraindicații. De ce e bine să o consumi zilnic

May 10, 2021
362 Views

Salata verde are foarte puține calorii, dar este bogată în vitamine și minerale importante. Vezi ce beneficii are pentru sănătate.

Salata verde, proaspătă, viu colorată, crocantă, de parcă „ai muşca” o gură de aer de munte, atât de bună e! Dar nu ne limităm azi la gustul acestei plante, ci detaliem şi beneficiile nemaipomenite pe care le are asupra sănătăţii noastre. Desigur, amintim şi de părţile ei negative, care sunt, totuşi, puţine la număr.

Bogată în apă, vitamine, minerale şi fibre, salata verde ar trebui să fie de nelipsit pe mesele noastre, în fiecare zi de primăvară, dar nu numai. Acum e sezonul ei, e adevărat, şi e mult mai gustoasă, dar, din fericire, o găsim pe tot parcursul anului în magazine şi tare păcat ar fi să o ocolim.

Ţineţi cont însă că salata cea mai bogată în nutrienţi este cea care nu are frunze pătate, veştejite sau fleşcăite. Aşa că fii cu băgare de seamă înainte să o pui în coşul de cumpărături!

Salata verde: proprietăţi nutriţionale

Salata verde are foarte puţine calorii, dar este bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, dar nu numai.

Iată care sunt valorile nutriţionale pentru 100 de grame de salată verde:

15 calorii
194 mg potasiu
50 mg calciu
20 mg magneziu
30 mg fosfor
28 mg sodiu
100 mcg acid folic
160 mcg vitamina K
10 mg vitamina C
210 mcg vitamina A

Ce beneficii are consumul de salată verde

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: