Cum te poți proteja de virusurile de răceală și gripă?

April 26, 2021
320 Views

Răceala și gripa sunt printre cele mai frecvente afecțiuni umane şi sunt tipuri de infecţii cauzate de virusuri. Adulții suferă în medie două sau trei răceli pe an, în timp ce copiii pot avea de la două până la nouă răceli pe an.
Din fericire, corpul tău are în mod natural modalități de a lupta împotriva virusurilor de răceală și gripă.

Provocarea sistemului imunitar

Răceala este o infecție a sistemului respirator superior cauzată de unul dintre cele aproximativ 200 de virusuri. Gripa este, de asemenea, o boală a căilor respiratorii superioare cauzate de unul dintre mai multe virusuri gripali specifici.

Având în vedere toate aceste surse diferite, nu este de mirare că nu avem un remediu specific pentru răceala obișnuită sau gripă. În schimb, depinde de sistemul nostru imunitar să ne ajute să luptăm cu aceste afecţiuni.

Cum acționează corpul asupra unui virus?

Sistemul imunitar este conceput pentru a monitoriza şi recunoaște un virus. Acesta va lua măsuri pentru a-l elimina, atunci când virusul invadează celulele sănătoase.

Sistemul imunitar face acest lucru prin eliberarea substanțelor chimice care declanșează celulele care luptă împotriva virusului – care sunt apoi trimise pentru a elimina inamicul.

Cum să te lupţi cu virusurile de răceală și gripă?

În timp ce sistemul imunitar lucrează din greu să lupte împotriva virusurilor, organismul se confruntă cu infecții în diferite moduri. Multe simptome de răceală și gripă sunt rezultatul faptului că sistemul imunitar încearcă să lupte împotriva infecției. De ​​exemplu, substanțele chimice eliberate de celulele corpului pot crește temperatura corpului, adică ai febră.

……

Congestie nazală şi secreţii – Secrețiile apoase ajută la eliminarea germenilor din nas și sinusuri.

Tuse și strănut – În câteva zile de la o infecție virală, secreţiile nazale îşi pot schimba culoarea. Mucusul este conceput pentru a capta virusurile, care sunt eliminate eficient și rapid din corp prin tuse și strănut.

Febra – Febra combate virusurile gripale. Deoarece virusurile sunt sensibile la schimbările de temperatură și nu pot supraviețui peste căldura normală a corpului, corpul tău folosește febra pentru a le distruge.

Dureri musculare – Este posibil să ai dureri musculare din cauza gripei, deoarece sunt, de asemenea, rezultatul răspunsului imun al corpului. Sistemul imunitar extrage proteine ​​din mușchi, provocând durere asupra muşchilor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: